29 mars 2010

Nytt i köket och en liten gubbe

För en par veckor sedan var jag på en mycket lyckad loppistur. Har inte hunnit visa mina fynd, så de får nu dyka upp här efter hand då de kommer på plats..

IMG_4643

En gammal kakform blev en ljuslykta i ett hörn i köket. Fast jag ju egentligen längtar efter naturligt ljus och mysljusperioden lite är förbi, så är det ju ännu mörkt på kvällarna, och då kan man ju mysa till det lite..

IMG_4644

Min beställning från Lundagård kom också i början av förra veckan. Snabb leverans och utmärkt service! TACK! Allt var precis så fint som jag väntat mig! Har sakta börjat placera ut de fina sakerna och i köket fick också den lilla griffeltavlan komma på plats. I en ljuvlig butik i Stockholm (tyvärr minns jag inte namnet..) fanns en liknande griffeltavla med texten: För mycket av det goda kan vara underbart. Tyckte det var så mysigt, så måste härma lite..

IMG_4654

Under den ena hyllan har det också kommit upp några krokar från Indiska där det bl.a. hänger några kaffekoppar.

IMG_4646

Då jag bläddrade bland mina bilder hittade jag de här som jag tog då vi satt och åt middag med Peter för en par veckor sedan.

IMG_4647

Här håller visst en liten gubbe med hatt på att klättra ner för skåpet!

Min vecka började lite dåligt.. Märkte att det var kallt i mellanvåningen och källaren då vi steg upp.. Värmesystemet hade börjat strejka. Det berodde visst på något tilltäppt filter som en gubbe fixat här under dagen. Tur att det gick så fort att fixa.. På vägen till dagtanten, märkte jag att den kortaste vägen vi brukar ta, som går under en par broar, var helt översvämmad. Så vi måste ta en längre väg. Inte något lätt jobb att skuffa barnvagn i halvfruset slask.. men man kan ju kalla det fuskträning..

Ha en skön fortsättning på veckan!

Kram, Lotta

6 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Fiffigt med kakformen!
Visst kan man fortfarande tända ljus, det är ju ändå mörkt på kvällarna efter nio. Jag har också några favvoljus som ofta lyser.

Lotta sa...

Och vad mysigt du har det i köket. Där skulle jag trivas...
Min kakform hänger oxå på väggen men har inte ens tänkt på att jag ju kan ha en tuikkú i den. Har bara en ljusknipsa med ett litet granljus... tack för idén...igen....
-Lotta-

Galleri MochB sa...

Så mysigt du har det i din kökshörna :O) Vi tänder också både brasa och ljus på kvällarna.

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Kul idé! Det finns många saker som blir fina utan att de används till det ändamål de var tänkta för:)

Kram Annica

Kamomilla sa...

Sött med kakformen och gullig tavla! du har det mysigt i ditt kök! :)

Den klättrande gubben var ju en skojig överraskning! :)

Louise sa...

Kakformsljusstaken blev ju fyndig och söt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...