25 april 2010

Välkommen vår!

Ja, nu kan man väl nästan våga säga det högt.. Trots att vi vaknade till ett vinterlandskap på fredag morgon.. Men det var redan plusgrader då vi gick iväg, och helt bart på eftermiddagen. Man blir ju lite avis då mamma och pappa berättar att de sitter i t-skjorta ute på kvällarna och har det riktigt sommarvarmt.. Men det unnar jag dom!

Har inte haft blogglust och tid i veckan. Blir ju alltid så stökigt då man renoverar.. En sovrumsvägg har vi ju nu, och det är ju som att det alltid varit där. Målas ska den ännu, men det får bli till nästa vecka. Eller senare.. Det är ju alltid det där sista att hänga upp saker och ställa möblerna på rätt ställe som man väntar på. Men får vänta en stund till bara..

Igår hade Max och jag en dag för oss själva utan något extra program. Peter åkte ju på jobb igen på torsdag efter att ha varit hemma tre veckor. Så nu har jag lite kommit in i mina egna system också. Efter den förra fullspäckade helgen var det riktigt skönt att bara vara hemma igår! Jag fick en del sytt och städat. Bl.a. glasverandan fick sig en omgång efter vintern. Körde med metoden att kasta ut allt (nästan) på altanen och bara ta in det som hör hemma där. Mycket fick åka ut i skjulet i väntan på nästa dom. Nu känns det riktigt trevligt att komma in igen! Max tyckte också det var riktigt roligt att städa. Han gjorde ju det på sitt sätt. Hittade en bit av en rörstump (hur den hamnat på glasverandan vet jag inte..) och började dammsuga altanen med den..

IMG_5348

Till höger om dörren står en gammal pall som jag hittat i vårt skjul. På den står två gamla glasflaskor som jag fått av mamma och pappa. En påsklilja som börjar sjunga på sista versen piggar också upp.

IMG_5343

Bredvid dörren står utestolarna och väntar på en varm dag! När jag sen ger mig tid att bara sitta ner är en annan fråga.. Griffeltavlan ändrar text efter årstid. Igår blev det äntligen vår!

IMG_5345

Den platsbyggda pärlspontsbänken, fick ta över fårskinnet som varit i Max vagn hela vintern. Här ligger också stolsdynorna fån Jysk och väntar på sommaren. Inne i bänken finns det gott om plats för stövlar, skor, parasoll, picnickorg och ölburkar.. Jo, den fungerar som kylskåp också. Och här hålls faktiskt ölen kall riktigt bra så länge det inte är jätte kallt ute. Marken är ju rakt under så det blir ju lite som en jordkällare.

IMG_5346

Här hoppas jag att vi kan sitta snart en ljus kväll och mysa! Vi borde på vår elektriker hit igen, för att fixa ett eluttag till glasverandan. Skulle behövas till både lampa, musikanläggning och infravärmare. (Eller vad det nu heter..)  Men tills dess får man väl trotsa kylan och dra en filt runt sig!

Idag ska vi på parkträff med Max jämnåriga kompisar. Riktigt roligt att våra träffar har fortsatt efter en ganska lång paus. Eftersom man redan “lärt känna” de här barnen (nästan alla) då de ännu låg i sina mammors magar. Sen ska vi ha “kreativ träff” eller “damträff” på eftermiddagen. Då ska vi till Åbo konstmuseum och se på en utställning som heter Floromani. Passar ju bra så här i planteringstider!

Ha en riktigt skön söndag och kommande vecka allihopa!

Kram, Lotta

5 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Så fint i din farstu med svart-vitt!
Jag önskar att vi hade en sådan också, som det är nu är det öppet rätt ut från ytterdörren. Vi har ingen vindfång heller.
Tänk så härligt sen då ni kan sitta där och ha dörren öppen!

Trevlig söndag!

Kamomilla sa...

Så kalla dagar vi haft. Nu skiner solen men attans kall vind gör det omöjligt att sitta ute..

Louise sa...

En sådan glasveranda har jag drömt om länge ...men aldrig ännu haft. Mysigt!

Richie's 2ts Inspires sa...

Så fin blev glasverandan blev efter lite make-over.

Jag önskar verkligen en glasveranda men vet ej om man har extra peng till den. HAr 3 hus att underhålla i Filippinerna oxå. Sux!

Ha en skön kväll goa Lotta och ta hand om varandra.
x0x0

Lotta sa...

Hejsan!
Oj vad du hunnit med massor. Fin farstu... ser fräscht ut!
Men det verkar vara så att på våren hinner man med massor. Speciellt weekenderna och om solen skiner. Jisses vad man står i... Men kul är det!
Ha en fin vecka,
-Lotta-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...