02 maj 2010

klematis, rosor och lavendel

Idag trotsade vi det kalla och blåsiga vädret, och slutförde vårt rabattprojekt! Känns verkligen skönt att för en gångs skull ha planerat, skaffat material och fixat färdigt ett projekt på mindre än ett dygn! Igår släpade vi tegelstenar som har legat under en presenning ända sedan de förra ägarna byggde en ny spis i vardagsrummet. Ännu finns det mycket tegelstenar kvar, så vi ska nog laga lite mera rabatter..

IMG_5453

Igår grävde vi (Peter) upp den gamla rabatten, radade tegelstenar till en kvadrat (okej – den blev lite sned..) och lade fiberduk i bottnen. Idag åkte vi och köpte mylla och några plantor. Det blev lavendel längst ut i kanterna, vita rosor bredvid och en blå klematis i mitten som ska få klänga sig upp på något. Tillsvidare får den klättra på en gammal rostig metallpinne med en svart boll på, som haft någon funktion i pannrummet..

IMG_5457

I höst ska vi plantera pärlhyacinter, vita tulpaner och några andra vårblommor här. Det här med växter och plantering är inte min/vår starka sida, så vi får se om de överlever. Håller tummarna på att det inte blir nattfrost mera, och att vi inte planterade för tidigt.

IMG_5455

Runt växterna har vi ännu tänkt sätta vita eller gråa dekorationsstenar. På ena långsidan ska ett gammal rostig solur komma på plats. Blir perfekt att ställa det med den vassa farliga pilen inåt mot rabatten, så inte små barn springer och stöter sig på den..

IMG_5451

Om ni har några råd och tips gällande sånt här, så tar jag gärna emot dom!

Ha en skön fortsättning på helgen nu! Vi ska se om vi ännu skulle få sovrumsväggen målad..

Kram, Lotta

8 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Ni har jobbat på bra då!
Jag var också ute och rensade lite grovt i rabatterna. Skulle vilja plantera mycket nytt, men vågar nog inte ännu. Här kom faktiskt liiite snö idag :P Penséer och violer hag jag dock satt ut.

Vill gärna se mer trädgårdsbilder senare :)

Lotta sa...

Ser fint ut. JAg älskar lavendel och skall sätta ut mina snart oxå. HAr inte idas ännu just med tanke på nätterna...men... snö kommer det hoppeligen inte här nere mera.

Smått och gott hos Lina sa...

Fint! Bra jobbat :-)

Kram Lina

Louise sa...

Oj så fin rabatt ni har åstadkommit. lavendel i kombination med vita rosor ser jättevackert ut!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Härliga blomster, mina favoriter!!
Och lite vint och snett är bara extra charmigt!

Kram Annica

Kamomilla sa...

Åh vad flitiga ni varit! Hoppas nattens kyla inte gjorde dem illa...

Cathrin sa...

Vilka vackra rabatter du har! Gillar både utforming och blommorna! Förstår att ni har att göra i trädgården, visst är det härligt att våren äntligen kommit! Jag återkommer!
Ha en fin kväll!
Kram
Cathrin

Villa Wenla sa...

Ser jättefint ut! Skönt att våren har kommit,äntligen.Våra pojkar skulle inte alls komma in på kvällarna,det finns så mycket att göra ute nu :)
ha de så bra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...