22 maj 2010

Loppisfynd!

Nu är jag hemma igen! Eller, jag kom nog redan på torsdag kväll. Vackra dagar i Vasa med ett helt lyckat jubileumsseminarium! Kårkulla samkommun där jag jobbar, fyller 50 år i år och jag fick tillfället att delta i festligheterna!

Eftersom Max dagtant hastigt blev sjukskriven på torsdag kväll, så blev min mamma och vaktade Max en dag extra. På fredag kom de och mötte mig till jobbet, och då hann vi med ett loppisbesök! Loppisen vi besökte är en guldgruva då det gäller att hitta billiga hantverk och tyger. Jätte bra för mig, men synd att de inte uppskattar sådant där..

För det första hittade jag en massa fina sommarkläder. En skjorta till Max, men resten till mig! Tre toppar och två kjolar och två skjortor. Den ena skjortan har redan fått en ny uppgift.. Ska visa den en annan dag! Några spetsdukar, spetsar, två flaskor, och det bästa: en turkos kvarn! Underbar! Kostade dessvärre 10 €, men på en antikaffär hade jag nog fått betala minst ett tredubbelt pris..

IMG_5764 IMG_5762

Tänk att man kan tycka så mycket om ett föremål! Nu fick den lilla kvarnen en storesyster!

IMG_5769

Flaskorna (den längst till vänster och den längst till höger) kostade endast 0,20 e styck!

IMG_5792 IMG_5796   

Tror att det dyraste plagget var 5 €. Minns inte riktigt. Det här var en sån loppisgång som jag knappt tittade på priserna.. Men det var nog bara för att mamma var med som det blev så lyckat! Hon har god loppistur med sig! Spetsdukarna som jag troligtvis ska använda till att dekorera dynor eller väskor med. Kostade 0,50 € styck! I grannloppisen tog de typ 4 €/duk..

Ha en skön helg och njut av sommaren så länge det varar! Här är lite halvmulet nu, men det stör inte så mycket. Imorgon har de lovats regn och svalare. Vi håller på att förbereda oss för att åka in till Åbo på en träff. Imorgon ska vi dit igen för flera träffar. Roligt med program!

Kram, Lotta

9 kommentarer:

Sanna sa...

Vilka fina fynd!!Kvarnarna är verkligen superfina!
skall snart mejla dig om vimpeln.
Ha en trevlig helg!
Kram

Livet på Sjögård sa...

Ja, vissa försöker få sig en förmögenhet med att sälja grejer på loppis medan ja tycker att hela idén med loppis ju är att bli av med saker och då oxo lägga priset på en sådan nivå att man inte behöver ta med sig allt tillbaka...
Men fina fynd! Gillar karnen :)

♥ Fyra årstider sa...

Vad roligt med en massa fynd.
Kram Lotta

Lotta sa...

Vilka fynd. Kvarnen är super. FAst du fick betals lite mer... det finns inte många såna på loppisrana. Vi var ju förra helgen på loppis och då såg jag en kvarn. Ville ha den men jag hade mannen med och han spjärnade emot... fick inte köpa den - skräp tyckte han... Vad lärde vi oss. ? Gå aldrig med mannen på loppis ...;)
-Lotta-

Louise sa...

Viölken jättesöt kvarn och den passar ju superbra ihop med den mindre svarta!!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

En turkus!??? VILKEN lycka!

Kram Annica

Katta sa...

Å det är ju det som är så himla bra med loppis att det finns dem som inte uppskattar det man själv gilar. Kvarnen är ju supersnygg i sin turkosa färg. Önskar dej en bra vecka som kommer, kram Katta

Galleri MochB sa...

Vilka fina saker du fyndade :O) Skulle också vilja ha en sådan kvarn. Mysig färg. Själv var jag på gårdsloppis i helgen och hittade några trevliga saker... :O)
Kram Mia

Pixi sa...

Alltså det är så snyggt med gamla saker !!!=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...