07 juli 2010

Blommor och loppisfynd

Semestern fortsätter! Vi hade några fina dagar i Ekenäs, men är nu hemma igen. Igår gick vi på loppis och jag gjorde världens fynd! Två slitna gamla trädgårdsstolar för 4 € styck! Och en massa gamla linnehanddukar, dynvar och ett stort lakan med spets för 0,50€ – 2 € styck. Lite mera att fylla skåpen med.. Två vita pelargoner skaffade jag också. Inte på loppisen utan i järnhandeln bredvid..

En fråga har jag också till er där ute. Ni som använder Windows live writer. Har ni också problem då ni sätter in många bilder? Mina blir liksom alla på varandra. Så har det inte varit förr och jag har inte ändrat på något vad jag vet.. Ett himla jobb att flytta ner alla bilder sen.. Är mycket tacksam om någon kan hjälpa mig och berätta vad jag ska göra?              

IMG_6954

Två vita pelargoner på trappan. Den lilla bredvid är en mårbacka som jag hoppas skulle få lite blommor snart..

IMG_6969

För några veckor sedan skaffade vi lite blommor som jag planterade i en stor kruka. Först såg de lite ledsna ut, men nu har de växt till sig och jag tycker de passar riktigt bra ihop så här! Den enda som jag kommer ihåg namnet på nu är salvian som sticker upp med sina sammetslena blommor!

IMG_6955

Lavendeln som vi skaffade i maj har också växt till sig lite. Håller tummarna på en mild vinter så att den överlever till nästa år.. Ogräset runt rabatten borde ju kanske rensas lite..

IMG_6957

Klematisen växer så det knakar. Den får klättra på ett armeringsjärn som är 2 meter högt. Högre än så går det nog inte.. Den får väl växa neråt sen.. Väntar på blommorna nu bara! Så här såg det ut i maj.

IMG_6956

De slår nog ut snart!

IMG_6958

Och så till loppisfynden: Visst är de fina! Och jag ska inte måla dom vita! De får vara så här tills de tappar all färg. Eller så inte.. Lyckligtvis är det en varm gul färg. Ockra kanske det heter..

IMG_6960

Och ett annat litet projekt. Parasollfoten! Eftersom betongen tog slut i mitten, och vi satt listerna alldeles för högt så blev kanten lite ojämn, men vi kan ju låtsas att det ska vara så! Max tyckte det var jätte roligt att pilla ner stenarna och glaspärlorna i den våta betongen! Snöret kom ju lite på snedden också eftersom vi tänkt laga foten högre. Men så tung den hade blivit då.. Nu väger den ju redan lite över 20 kg..

IMG_6962

Roligt att Max kan börja vara med då man pysslar med sånt här också! Min lilla pojke! Som verkligen blev pojke då jag klippte sommarhår till honom..

IMG_6966

Med hallonmustasch och allt! Okej, lite ojämnt, men det växer ju så fort.. Inte så lätt att klippa en 2,5 åring..

Under resten av veckan har vi följande program:

  • Idag ska vi in till Åbo och laga möhippaalbum, och sen träffas med bruden och pyssla lite smått till bröllopet som är den 17.7
  • Håller på med en klänning till en kompis som är tärna på ett bröllop den 24.7.
  • Imorgon kommer Peter hem och har semester i tre veckor!
  • På fredag morgon åker vi med Viking Line till Stockholm. Syster Petra är med! Sen åker vi vidare till Vimmerby där Maria och Simon väntar på oss!
  • På lördag ska vi till Astrid Lindgrens värld, där Maria och Simon jobbar som skådespelare.
  • På söndag ska vi åka runt i Småland lite och njuta av att få vara alla systrar tillsammans!

Ha en skön fortsättning på veckan!

Kram, Lotta

7 kommentarer:

Louise sa...

Det låter som om ni njuter av sommaren för fulla muggar - och så ska det vara! Dina planteringar har tagit sig :) Stolarna är fina och till ett fint pris också!

Kamomilla sa...

Min lavendel överlevde den stränga vintern! Det är jag glad för :)
Vilka fina stolar- ett kap!!

Tyvärr kan jag inte hjälpa med bilderna, är lite ute och cyklar jag också. Sätter in bilderna i bakvänd ordning och klämmer sen in texten emellan dem..

Anna-Paulina sa...

Hej. Vilka fina blommor, vad klematisen hade växt sen i maj! Snyggt fågelbad på kanten, är det ett rabarberblad du gjutit det på? Och jätte tjusig parasollfot. Inte alls som de där tråkiga som man köper färdiga. Bra ide´med glasstenar också. Snygga stolar,bra modell när det är klappstolar. Jag köpte också nya stolar, fast till vår inglasade veranda, det blev 4 vita fotöljer. Men ännu är de nerpackade eftersom vi inte kan bo hemma på några veckor till. Sen väntar en massiv städning efter renoveringen. Hoppas ni får en bra vecka på svenska sidan. Låter som om ni har en rolig planering. Kram/ ap

Sara Mårtensson sa...

Tack så mycket!! :-)

Vad mysigt med loppis! Jag önskar att jag kunde gå på någon loppis snart, det är inte så lätt att ta sig iväg med en liten tjej som ska äta, ha ny blöja och sova hela tiden ;-) Men det är en mysig tid!
Vad mycket fint du har i din trädgård! Kram på dig!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

HÄrligt att få loppisfynda:) Stolarna är superfina, härligt slitna! Jag tycker du ska ha dem som de är...iallafall i sommar*fniss*

Kram Annica

Huset på kullen sa...

Det låter som ni njuter av sommaren, härligt! Fina fynd på loppis har du gjort också. Jag måste försöka komm iväg på lite loppisar i sommar!

Ha det bra! Kram Linda

Ullis/Leva på landet sa...

Vilka fina loppisfynd. Just sådana stolar är jag på jakt efter, men verkar omöjligt att få tag på i mina trakter. Jag har inga problem med bilderna i Live Writer, men man kan ju välja olika alternativ när man infogar många bilder på en gång (jag väljer infogade bilder och inte fotoalbum). De lägger sig visserligen efter varandra men det är bara att sätta markören efter varje bild och slå enter tills det blir lagom stort mellanrum. Eller så kan man dra i dem och släppa där man vill ha dem. Hör av dig om det inte funkar i alla fall så ska vi se om jag kan hjälpa dig mera.
Kram Ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...