12 januari 2011

Ekologiska leksaker

Så har det gått 10 dagar igen. Sen jag bloggade senast alltså. Ingen speciell orsak egentligen. Har bara inte funnits tid och ork. Och inte ljus heller att ta bilder.. Inte för att jag nu har så mycket nytt att ta bilder på heller.. Står rätt stilla här hemma på inredningsfronten. Och på syfronten också.. Fast idag har jag lärt mig att sy smock! Fast det var på jobbet det, till en beställning. Mycket enklare än jag trott och jätteroligt! Ska nog försöka sy ihop några vår/sommarklänningar till mig själv. Ganska praktiskt med sådana då man är rund om magen! (om någon inte vet vad smock är, så är det då man syr med en gummibandsundertråd och vanlig övertråd så att tyget rynkar ihop sig och blir “skrynkligt”. En fyrkantig tygbit med smock över bysten blir alltså som en klänning som hålls upp av sig själv efter att man sytt ihop den i sidan.)

Vi var och hämtade Hensvik hyllan i helgen och den passar riktigt bra in och är redan fylld med böcker! Plats finns kvar ännu att fylla den med fler saker.

Nästa tisdag fyller vår lilla Max 3 år! Inte så liten mera! Hittade en alldeles underbar nätbutik med ekologiska barnkläder och leksaker. Shak-Shuka. Skulle ha kunnat köpa nästan allt, men det blev bara en sopbil av återvunnen plast till Max och en vagnmobil till bebisen. Det första jag skaffat specifikt till den faktiskt! Börjar känna av bebisen mer och mer! Mysigt!

image

image

Och som sagt fanns där hur mycket som helst som jag skulle kunna köpa! Butiken finns i Nederländerna, men de skickar till hela världen och frakten var 6€, så inte så farligt! Nu har jag ju inte fått hem paketet ännu, men hoppas det kommer fort!

Imorgon åker Peter på jobb igen. Veckan har gått fort.. Har blivit mycket tid framför tv:n. Orkar inte göra så mycket på kvällarna. Väntar på ljuset.. Ska ta en ordentlig städning av syrummet något tag och rensa lite bland tygen, så att inspirationen kommer tillbaka.

Vi ska till Ekenäs på helgen och hälsa på mormor och morfar. Länge sen vi varit där! Ser fram emot att gå på Emmaus och äta mysmiddag med mamma och pappa!

Trevlig fortsättning på veckan!

Kram, Lotta

4 kommentarer:

Livet på Sjögård sa...

Internet e så fullt med fina butiker. den där med ekologiska leksaker, och återvunnet plast, låter ju super!

De e spännande me er bebis, roligt att Max ska få bli storebror :)

Lotta sa...

Så fina saker du klickat hem. OCh frakten var ju inte hög... Hoppas u mår bar och har hunnit bli lite uppassad när pappan var hemma... Det kan ju bli lite kämpigt med en liten buse hemma....

Anna-P sa...

Så mysigt att vara gravid =) Och planera för allt med den lilla, vänta och längta. På tal om fotoböcker..dom är himla fina, det finns så många sorter att välja på. Har också funderat på att göra en sån, det blir nog både och =) Kul det där med foton. Här har inspirationen kring inredning också trytit nu, eller inspirationen finns, men motivationen att göra något är låg eftersom vi ännu är mitt i renoveringen. Det får bli annat pyssel istället. Ha det bra.

Sara Mårtensson sa...

Gillar också ekologiska leksaker och har hittat lite olika nätbutiker här i sverige så jag ska nog snart klicka iväg en beställning. Ha en fin lördag!
Kram Sara

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...