16 maj 2011

Mormorsrutor

Först och främst måste jag ju säga grattis till Finland och guldet! Ni gjorde det – det var på tiden! Jag är ju kanske inte så väldigt intresserad av ishockey, men är det nu final och Finland så tittar t.o.m. jag :-) Peter skickade jag iväg till en kompis (lite bättre sällskap..) så satt ensam framför tv:n och virkade mormorsrutor!

För jo, nu har jag äntligen lärt mig! Vi hade en “kreativ träff” igår, och äntligen gick det upp för mig hur det går till! Har försökt lära mig i flera år, men alltid gett upp.. Nu hade jag ingen orsak att avbryta, och så hade jag väl rätt så bra lärare också! Så några rutor blev det under matchen!

IMG_1468

Tror också att jag blev extra inspirerad eftersom jag i butiken snavade över 7 veljestä garn i fina färger. Får se hur stor filt det blir, för en filt är det nog tänkt att det ska bli. Kanske först till Max dockvagn, sen till lillebror och till sist så jag kan värma mig under den då det är kallt igen i vinter :-)

På tal om lillebror så byggde jag och Max ihop spjälsängen igår kväll! Börjar kännas mer och mer verkligt att vi snart är fyra! För nu är allt så gott som färdigt i sovrummet! Äntligen! Peter har kämpat med lister (något han hatar..) och det är ju först då som det blir färdigt. I ju för sig har vi tänkt måla väggarna vita istället för beige och tapetsera om fondväggen, men det är inget akut. Lite mera svartvitt har vi tänkt att det ska bli. Och i det här fallet kan jag faktiskt säga vi, för det var Peters idé att måla väggarna vita :-)

Idag ska vi fortsätta med lister, för ännu fattas det lite i Max rum. Där ska ju också upp en ny tapet, men det är inget brådskande heller. Hur jag planerat att rummet ska bli kan du se här. Rummet ska gå i blått och rött, men stjärnor, ränder och prickar. Lite sjörövartema.. Hittade riktigt fina gardiner i blått och rött med ränder och sjörövare på en loppis, och så har ju Max sin älskade sjörövarbåt. Har gillat det gröna, men nu vill jag gå vidare :-)

Och så lite “fakta” från familjeliv.se:

Vecka 35: 15 maj - 21 maj 2011

Vecka 35 (40 dagar kvar!)
Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

IMG_1461

Max skriver mamma :-)

Ha en bra start på veckan!

Kram, Lotta

7 kommentarer:

Jenny sa...

Fina färger på rutorna! Jag har också planerat att lära mig virka mormorsrutor, nångång snart...

Frida sa...

Vilka fina färger på mormorsrutorna, nu blev jag sugen på att börja virka det igen får kanske skaffa garn. Spännande med barnens rum, det blir säkert fint!
Kram Frida

Louise sa...

Fina rutor i fina färger! jag började också virka dem för ca 3 månader sedan så blev det paus o nu har jag glömt hur man gjorde...IGEN! ;)

StrandviksVillan sa...

Bravo! Själv kan jag inte överhuvudtaget virka och tror nog inte jag kan lära mig heller...
Gillar färgkombin du har valt.

Roligt att du mår bra och att dagen D närmar sig :) Spännande!
Sköt om dig nu.

Ann-Christine

Lilith sa...

Vad kul att du lärt dig virka mormorsrutor! Jag behövde också hjälp av en duktig lärare för att lära mig knixet, men nu går det galant och jag håller på med mitt evighetsprojekt, som jag kallar det, alltså en filt. Roligt att ha att ta till när lusten faller på! Fina färger du valt också.
Ha det så bra! Kram

Kamomilla sa...

Mormorsrutor är jättekul! Man kan inte sluta när man väl börjat...

Gardenhouse sa...

Vad duktig du är som lärt dig mormorsrutor (då kanske det finns hopp för mig med...). Och vilket användnings område den till tänkta filten kommer att få! Fin frissa och en go bäbis mage, snart klart med förberedelserna då är det bara att vänta på den lille. Ha det gott, kram Sussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...