08 juni 2011

Trädgårdsland

För en par år sedan stod lekstugan här. Det blev ett litet trädgårdsland istället som utvecklas lite år efter år. Nästan allt material som behövts  är sådant som blivit över från olika renoveringar. Som t.ex. tegelstenar, armeringsjärn och en gammal dörrkarm att odla i.

IMG_1761

I år odlar vi rucola, två olika sallader, ärter, gräslök och så försöker jag få tomatplantorna (som jag fick av T) att överleva. (De är inte planterade på bilderna ännu) Ska ännu odla lite rädisor och morötter bara jag kommer mig för att skaffa frön.. Så hoppas att de hinner växa också..

IMG_1773

Den rosa “fågelholken” i hörnet byggde jag och syster Maria för några år sen! En lite kul grej :-)

IMG_1774

Gräslöken flyttade jag till en kruka förra hösten och här har den fått stå hela vintern. Och bra växer den! bakom den står en stolsrygg från en söndrig stol och ett lock från den gamla vattenboilern i bastun.

IMG_1775IMG_1776

Lite gamla trädgårdsredskap och lite rostigt. Mer märkvärdigt behöver det inte vara.

IMG_1770

Och Max äter en smörgås med sin nya verktygs t-shirt.

Vi satte i fröna för en vecka sen och hittills är det bara rucolan som börjat växa, så vi får se vad det blir! Och om det inte blir något så gör det inget..

17 dagar idag. Nedräkningen har börjat.. Imorgon kommer Peter hem så sen är det “tryggt” igen. Sen får lillebror komma nästan när som helst :-)

Och vilken värme! Klagar inte annars, men mina fötter gillar det inte.. de är svullna och jag kan inte gå utan skor nästan alls.. Men annars är det ju så skönt! Vi fyller Max lilla pool varje dag, plaskar och njuter!

Ha en skön onsdag!

Kram, Lotta

5 kommentarer:

Sanna sa...

Oj så härligt med eget trädgårdsland!Så fint det ser ut!Jag har odlat lite sallad och det är så härligt då man kan gå och ta en blad ovanpå smörgåsen. Barnen vill också äta sallad nu vilket är roligt. Synd bara att vi inte har så mycket av det.
Vad spännande tider då ni snart skall få er bebis.
Kram,S

Livet på Vestergård sa...

Så snyggt trädgårdsland du har!
I år odlar jag bara lite i krukor.
Skönt med värmen , men jag kan förstå att det blir lite tungt för dig.
Ha det bra! Kram Kicki

Ninette sa...

Vilket fint trädgårdsland ni har!

Kamomilla sa...

Vad fint du ni har det, just sånt där gillar jag ! :)

Louise sa...

Vilket fint trädgårdsland! Jag skulle också gärna skörda men....det andra skötande... Ha en bra fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...