18 juli 2011

2 veckor

IMG_2407

Igår blev Theo två veckor! Och jag var första dygnet ensam med barnen. Mina föräldrar åkte tillbaka till Ekenäs, och det var meningen att vi också skulle åka med. Men att bli storebror har inte varit så lätt för Max, så bestämde att det var bäst att vi stannar hemma och försöker få lite rutiner.. Och det blev bättre. Det har varit mycket bråk, skrik och “morrande”. En helt annan Max som kommer fram emellanåt. Och förstår ju nog att det känns frustrerande och svårt att hantera för honom emellanåt. Men lite jobbigt är det nog.. Tar gärna emot tips, råd och erfarenheter av er andra med flera barn. Hur var det för er då andra barnet kom? Hur reagerade det större barnet?

IMG_2403

Idag fyller syster Petra år, så vi ska åka på en utfärd till Ekenäs. Blir inget övernattande, eftersom jag helst slipper nattning och nattvak annanstans än hemma tillsvidare. Men ska bli skönt att komma ut lite! (inte lika skönt då att Theo tycker att man ska vara vaken mellan ca 5-6 och samtidigt väcka sin storebror som inte somnar om..)

IMG_2406

Ha en bra start på veckan!

Kram, Lotta

10 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Ja det är inte lätt alla gånger att bli storebror. Med tiden börjar det säkert gå bättre och bättre. Lite egentid med någon av er föräldrar kan vara bra.
Hoppas att ni får en riktigt fin dag och njut av dina barn :)
Kram Kicki

Clarice sa...

Det är en jobbig tid ni har framför er. Själv är man ny i rollen som två barns mor. Storebror är ny i sin roll och rädd för att mista sin del av mamma. Alla är jätte trötta. Det enda som kan hjälpa är just som Kicki skrev, egen tid för Max. Det är svårt att få tiden och orken att räcka till. Men jag lovar, det går om. Ja syskon kärleken kommer väl alltid att finnas, men den ändrar form vartefter. Passa på att ta emot hjälp när du får, vila så mycket du kan. Och kom för allt i världen ihåg! Huset behöver inte vara tip-top, maten behöver inte alltid vara så avanserad, man behöver inte pyssla en hel massa osv. Dvs lägg din tid på dig själv= vila, babyn= omvårdnad (blöjor, mat, joller) och Max= lek, pyssel... Det andra kan vänta. Kram, du klarar det nog. Clarice

Sanna sa...

Gulliga bilder!

Jag har inte så mycket tips att komma med, men bara att Max skall känna att det inte är fel att vara arg och frustrerad ibland. Kanske att försöka sätta ord på hans känslor. Visst är det ju en omställning att få ett syskon hur roligt det än är. Kommer inte ihåg att vi skulle ha haft så mycket extra med storebror då syster föddes, men det var lite 3-års trots annars också så man vet inte vilket var vilket. :) Jag försökte ge så mycket tumistid åt sonen som jag kunde och i början så sov ju lillisen ganska mycket. Senare så brukade han och jag åka tillsammans till simhallen och simma och det var roligt.

Kramkram,S

Annika sa...

Det är säkert inte lätt att bli storebror. A skall ju också bli storebror i december och trots att han nu väntar ivrigt, så tror jag det avtar snabbt så fort bebisen blir "verklighet".
Både M och A har ju det gemensamt att de varit så gott som de enda små (dina systrar har ju inte heller barn ännu så) och fått allas uppmärksamhet och nu skall den uppmärksamheten delas. Hoppas det snart blir bättre. Och så får du tipsa oss när vi är i samma situation :D !

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Låter jobbigt... Jag har tyvärr inget att dela med mig av. Antingen har jag inte haft några liknande problem eller så har jag förträngt det*fniss*

Jag hoppas det löser sig med Max! Se till att han får vara i centrum och ge honom lite egentid så kanske det blir bättre

Stor kram
Annica

Kamomilla sa...

Håller så med i Clarises kommentar!

Galleri MochB sa...

Skall först passa på att gratulera :O) Själv minns jag också att det var rätt bökigt där i början. Man var jättetrött, och barnen sov korta stunder i olika repriser och man tyckte inte man räckte till åt något håll. Men som någon skrev, strunta i huset och ägna dej åt de saker som behöver mest uppmärksamhet just nu, dvs Max och lillen, och försök vila så mycket som möjligt. Max behöver växa in i sin roll som storebror... och snart hittar ni era rutiner, som funkar just för er. Sköt om er! Kram Mia

Tini sa...

Grattis till din nya son Theo! Har bara en dotter, så jag kan inte råda dig i saken, men jag tror nog att det blir bra så småningom :)
Ha en fin fortsättning på sommaren och njut av sönerna och mammaledigheten!
kram Tini

StrandviksVillan sa...

Visst kan det vara väldigt jobbigt med två småttingar, men så klart även så stor lycka att hjärtat kan sprängas :)

Mitt spontana tips är att låta Max hjälpa till med så mycket som möjligt. Visa att han är oumbärlig som hjälpreda till mamma. Så småningom kan pappa ta hand om lillebror medan du får egen tid med storebror och ni kan hitta på nåt själva.
Sköt nu om dig själv också och kom ihåg att allt är övergående, det ändras om en tid och tiden går fort. Njut av dina fina småttingar :)

Frida sa...

Jag har inga barn så jag har inte så bra tips att ge. Men det lät klokt som en skrev här att ha egen
tid med Max. Så blir han förhoppningsvis inte rädd att mista sin del av dig. Och vardagsrutiner tror jag är viktigt om det har skett en stor förändring, som givetvis är en väldigt positiv förändring. Det kommer säkert att gå bättre och bättre och Max kommer så småningom vänja sig vid sin nya roll. Han kommer säkert bli jättebra storebror. Och glöm inte bort dig själv! Det kommer att ordna sig, njut nu av sommaren och din underbara familj!
Kram Frida

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...