01 oktober 2011

Lingonris

Idag har varit en sån där riktigt skön dag. Fast annorlunda.. Det började med att vi på förmiddagen hade dammsugaruppvisning hemma hos oss. Fick ett samtal igår, och brukar egentligen ha attityd mot sånt där, men nu tänkte jag att dom må komma och putsa lite hos oss då.. En trevlig försäljare var det iallafall och effektiv var ju apparaten. Vi fick soffan, en matta, fårskinnen och sängen putsade. Men att sätta sådana summor på en dammsugare.. Nej, det finns inte riktigt i min värld..

IMG_3888IMG_3889IMG_3890

Då “städgubben” (som Max kallade honom) åkt iväg utan lyckad försäljning.. blev det en god lunch och sen promenerade vi hela bunten till skogen. Ja, inte Theo såklart. Han fick åka i sjalen och somnade nästan genast.. En halv plastpåse med trattkantareller fick följa med hem och lite lingonris.

IMG_3895IMG_3897

Lingonriset stack jag in i mina kransar som hänger på vitrinskåpet. Och jag fick nästan.. (jo bara nästan) julkänsla.. Speciellt i kombination med att vi igår tände ljusslingan som hänger på skåpet..

Levande ljus tänds det ju en del just nu, så det kan vara att vi “måste” åka till Ikea en sväng snart för att handla lite mera ljus.. Kanske också lite tyg (om jag hittar) för nyaste Lantliv kom också igår och jag fick lust på plommonlila och syrénlila. Får se var det slutar.. Och av all städning och efter skogspromenaden kände jag mig så huslig så det blev en par bröd och en äppelpaj. Så där bara. (nästan..)

Sovrummets renovering har stått stilla sen Peter kom hem, men månne vi inte kommer igång där snart igen… Vill ju gärna att det ska bli färdigt.. Men imorgon ska vi iallafall åka in till Åbo och träffa Theos gudmor, och försöka få ihop lite fina familjefoton.

Trevlig lördagskväll!

Kram, Lotta

6 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Mysigt med lingonriset:)

Här har ljuskronan ovanför köksbordet börjat tändas av och till men så mycket mer ljus än så har det inte blivit...än...! Med tanke på att det bara blir mörkare och mörkare så går nog ljuskontot upp inom en snar framtid:)

Kram Annica

Kamomilla sa...

Mysigt! Dina kransar blev jättefina!

Vendela sa...

Hejsan,
ni verkar ha det supermysigt hemma. Det skulle vara väldigt roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot.
Maila mig på vendela.byggla@gmail.com så berättar jag mer!
/Vendela

Jenny sa...

Så fint med kransarna! Jag måste ta mig i kragen ock pyssla ihop några också för mitt skåp!

Livet på Vestergård sa...

Så fint med kransarna och ljusslingan. Jag har också tagit fram höstens första ljusslinga.
Det tar förresten inte länge innan man får börja hämta julinspiration i tidningarna ska du se.
Ha en fin dag. Kram Kicki

Frida sa...

Vilka fina kransar, blev fint med lingonriset. En sån där dammsugarförsäljare besökte mina föräldrar med för ngt år sedan håller med dig priset var långt över gränsen för dyrt men mina föräldrar fick också soffan städad. Ja ljus tänds det mycket här med är dock lite försiktigare nu när jag har en kattunge. Kram Frida

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...