07 december 2011

Baka baka liten kaka

Vem ska kakan smaka?

Igår, på Finlands självständighetsdag hade vi besök av Theos gudmor och T. Pepparkaksbakning på programmet! Tanken var att jag skulle få delarna till det traditionella Muminhuset lagade, men det gick inte så bra.. Nytt försök då Peter kommit hem.T fick iallafall sitt färdiga pepparkakshus fint dekorerat! Och Max tyckte om degen och dekorationerna såklart.. En riktigt trevlig eftermiddag hade vi trots att vissa pepparkakor blev lite väl mörka..

IMG_6449

IMG_6451

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6450IMG_6458IMG_6460IMG_6464IMG_6456

Vi har haft en jobbig natt.. Först ville Theo inte alls somna. Och när han vaknade första gången ville han inte alls somna om. Och då han just somnat så vaknade Max och hade växtvärk. Så Theo vaknade igen av hans gnäll. Och så kunde jag inte somna.. Sen märkte jag att det är fullmåne. Vi är mångalna i det här huset..

Och så var det en morgon med väckning idag dessutom då det är klubbdag. Hade helst struntat i det (eftersom alla då sov så gott)men tänkte att det är nu bara en gång i veckan.. Sen tog det evighetslänge för Max att äta sin gröt och sen ville han inte alls gå till klubben.. Så hade det ju varit kallt på natten så jag måste skrapa bilrutorna. Vi kom ändå bra och i tid till klubben och hem igen. Theo somnade såklart i bilen och sover ännu i vagnen. Jag försökte vila. Men får ingen ro.. Imorgon kommer Peter hem igen. Skönt.

En väldigt vacker morgon var det iallafall! Synd att jag inte hade kameran med mig..

Kram, Lotta

4 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Vilket tjusigt pepparkakshus det kommer att bli!
Hoppas att ni får vila ut nu efter fullmånenatten.
Kram Kicki

Hemma hos Ingeborg sa...

Så fint ni gjorde med karameller och glsyr. Har inte gjort hus på några år. Kanske jag skulle försöka mej på ett denna jul. Sov inte heller jag i natt. Kanske det berodde på fullmånen (eller på det att jag var trött efter självständighetsfirandet i måndags...)

Frida sa...

Vilka fina bilder! Ser mysigt ut att baka pepparkakor. Låter jobbigt med avbruten sömn på nätterna hoppas det blir bättre!
Kram Frida

Monica sa...

Hoppas du visar bilder på färdigt hus för set ser ut att bli fint.

Minns hur roligt det var att baka med sonen pepparkakor. Vi gjorde det också på självständigheten alltid.
Han var egentligen ganska gammal innan han " jag ooorkar inte" :)Men fina minnen blev det för oss båda.

Ha det bra
Monica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...