01 december 2011

Julkalendern-första luckan

När vi var små hade vi en “sak kalender” inför jul, där vi varje morgon fick en liten present i ett fack med rätt nummer på. Mamma hade sytt de här julkalendrarna, och det var alltid lika spännande att se vad som fanns i dagens lucka. Peter hade också en liknande julkalender som barn, fast med ringar som man ska fästa paketet i. Härligt retro är den! Nu minns jag inte säkert, men tror att hans mormor har broderat den.

IMG_6316

Det första “paketet” blev ett enkelt rött kuvert..

I år tycker vi att Max är tillräckligt stor för att få en julkalender med saker. Men eftersom han kanske inte uppskattar pennor, pennvässare och nyckelringar ännu, så kom jag på idén att ge något smått varje dag som bildar en helhet. (och också för att det inte ska bli en massa smågrejer överallt..) Snavade över den här fina ekologiska Noas ark i nätbutiken Ekokul och han kommer att få en figur varje dag. Och på julaftonsmorgon får Noa flytta in i arken med sin fru och sina djur. Det finns inte 24 delar utan 18 + själva arken. (kanske stegen också är en skild del? isåfall 20 sammanlagt)

10104629-origpic-519665Så någon dag får det duga med ett paket russin..  Som idag den första december.. Jag har inte fått hem den här ännu, eftersom jag beställt den till moster Maria som vi träffar i helgen. Så några dagar blir det annat. Imorgon då vi åker med båten ska han få en liten legobil (som jag hittade på loppis, helt ny) så har han samtidigt lite sysselsättning.Den misslyckade “hustitten” fick oss att börja fundera mera på vad vi kan göra här hemma för att få mera utrymme. Eller kanske inte mera utrymme men flera rum iallafal.. Och jag tror vi kom på hur vi ska göra.. Ännu är det ju inget akut med att få ett till rum, men tror nog ändå att vi kommer att börja fixa rätt fort ändå.. För vi tycker ju att det är så roligt! (även om det är skräpigt, jobbigt och tungt med renovering också..)

Ha en bra 1 december!

Kram, Lotta

1 kommentar:

alegni sa...

roligt att ni hade en skön semester, och vilka soliga bilder du bjuder på. förutom närbilderna på kidsen var nr. 5959 min favorit!

trist att huset visade sig vara ett sånt ruckel. hoppas det dyker upp något annat intressant, eller att ni lyckas lösa (det kommande) utrymmesbehovet på annat sätt.

skön adventstid! kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...