13 december 2011

Luciadagen

Hoppas ni alla har/har haft en fin luciadag! Här blev det inte något lussande desto mera, förutom att Theo väckte upp huset kl.5.30 och Max provade luciakronan i förbifarten. (Därav den suddiga bilden..)

IMG_6578

Igår fick vi dörren på plats och idag har vi varit och handlat plankor att sätta runt dörren. Blev jätte fint! Visar bättre bild sen då det är klart, men här ska ni få se en vacker renoveringsbild..

IMG_6556

Stackars mattan.. men tur att den är av plast.. Riktigt bra blev det och tamburen såg så stor ut då den var tömd på grejer! Man får väl försöka att inte ha så mycket grejer där.. Men hur lätt är det..

Idag var vi och handlade plankor som kommer runt dörröppningen och så tog vi en tur till Ikea också.. Snabbt går det ju aldrig där, och inte skulle vi ju köpa något heller.. Men nog kom vi ändå hem med lite smått. Men mest förnödenheter som lampor och batterier.

Så har vi också börjat ta upp lite av parketten i vardagsrummet. Och där finns trägolv under! (som i köket och tamburen) Lite av panelen i taket tog vi också bort, men där fanns tyvärr inte pärlspont som i köket.. Synd.. men det betyder ju nog betydligt mindre jobb. Då blir det väl bara att måla taket vitt. Vi har nämligen planerat att bygga en  vägg till köket (därför vågade vi testa ta upp här, för det blir ändå täckt av väggen) och slå upp en vägg i vardagsrummet för att få ett sovrum till i nedervåningen. Från tamburen har det förut funnits en dörr till vardagsrummet, så den kommer vi att ta upp igen. Inget bråttom ännu, så länge barnen springer på nätterna, men bra att ha gjort sen då det behövs. Mitt syrum kommer att flytta upp så länge, och så kan rummet också användas som gästrum om det behövs. Får se när vi kommer igång med det här projektet!

IMG_6550

Så blev det en till renoveringsbild.. Det känns som länge sen vi har renoverat något ordentligt, så kliar riktigt i fingrarna att börja riva och bygga. (Det som däremot inte lockar är att det blir så fruktansvärt råddigt alltid i hela huset då man renoverar..)

Och så finns det säkert många som tycker att vi är galna som river bort en ok parkett, men vi vill hellre ha trägolv. Kom hit och hämta parketten bara om nån vill.. Golvet kommer vi faktiskt inte att måla utan slipa och vaxa eller olja med vitt pigment. Kanske lägga någon slags nåtning i springorna.. Så det blir så här. Superfint! Nu är golvet grågrönt..

Andra renoveringsdrömmar/planer vi har är att lägga in en murad vedspis i köket. Där har funnits en innan vi flyttade hit. Väldigt synd att den tagits bort, men jag inbillar mig att den var ful.. Vill ha en vitmurad. Som den där i senaste Maalaisunelma..

Ikväll ska jag på Marthaträff. Det är tovning på programmet. Theo får följa med den här gången. Lättast så, annars kan inte Peter fortsätta så mycket med våra projekt här hemma..

Ha en bra fortsättning på dagen!

Kram, Lotta

2 kommentarer:

alegni sa...

oj, det låter spännande med alla era planer!
söt lucia och tomte, även om det inte varade så länge. :)
kram

Kamomilla sa...

Oj så mycket spännande grejer på gång! Tycker inte alls ni är galna som river upp parketten- inget känns som ett trägolv under fötterna..
Smart att göra det nu dessutom- sen när Theo börjar röra sig mer är det ju ganska jobbigt att ha en massa arbeten på hälft.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...