23 januari 2012

Kurvan

Dom där eländiga kurvorna.. Jag VET att man inte borde bry sig. Men då Max kurva mitt i allt gått uppåt (alltså över “normal”kurvan) så undrar man nog lite var felet ligger. Han är världens mest normala unge i storleken. Och det är inte bara för att jag är hans mamma som jag säger det. Jag hade t.o.m. uppfattningen om att han låg mot det smalare hållet. Och så visar dom den där jävla kurvan och “hoppsan, nu behöver ni nog inte tjata på att han ska äta mera”. Försöker “försvara” oss och säga att han nog äter i perioder. Ibland mera, ibland mindre. Och det han äter är ordentlig mat. Väldigt lite sötsaker,och godis vet han knappt vad det är ännu. Och han är fyra år. “Men barn ökar oftast inte i vikt av sötsaker utan av mat”. Jaha, så vi borde börja mata i honom godis då istället för ordentlig ekologisk mat.

Nu var det ju alltså INTE så att hon på något sätt påstod att Max var tjock. Nej, han ligger alltså lite högre på kurvan än vad han gjort tidigare. Men nog en ganska ordentlig antydning att han nog inte behöver öka så mycket i vikt. Och till saken hör att han alltid legat under kurvan. Vi har fått gå på extra rådgivningsbesök för att han inte vuxit “tillräckligt”. Och nu då han ÄNTLIGEN vuxit ordentligt under ett år så är inte det heller bra.

IMG_7789

Och jag tänker på de stakars barnen som är lite rundare. Och på deras föräldrar. Får de då höra att de ligger över kurvan hela tiden och att de borde äta mindre? Fast de egentligen är helt normala. Tänk att den här viktkampen och strävan till att vara så “normal” som möjligt ska börja redan då man föds. Inte undra på att det finns fullt med ätstörningar och barn/unga och vuxna som mår psykiskt dåligt.

Tack också för era tankar och kommentarer i  det förra inlägget.

1 kommentar:

loppan sa...

löjligt. Max e ju helt perfekt <3
Dom ska nu allti hitta nånting, man får låta en del gå in i ena o ut ur andra, så e d bara. Ibland tycker åtm jag dom "stressar" stackars föräldrar lite onödigt, som man int sku ha att tänka på ändå.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...