10 januari 2012

Systemet och Theo

Inget fungerande värmesystem ännu. Värmegubben kom och bytte kretskortet, men den visar ännu någon felkod. Så det var inte så lätt som vi trodde.. Men apparaten fick ström, men på något sätt så gillar den och värmeboilern inte varandra, så den slutade värma vattnet.

Vilket ju inte var så trevligt då jag märkte det. Jag skickade iväg Peter till stan för att lufta sig lite efter allt. Max ville bada och jag tänkte att vi tar ett gemensamt bad, som vi gör ibland. Vi fick nog badkaret fyllt med vatten, men då vi skulle duscha av oss efteråt så var vattnet bara ca 20 grader varmt.. Men det löste sig som tur med att stänga av apparaten. Fast inte i stunden såklart..

Men nog ska det nog vara svårt det här.. Men vi lär inte vara dom enda som har problem. Finns några andra också som väntar på att få en ny utomhusenhet (för ja, den har ju också gått sönder). Men det här är nog ett så konstigt fel..

Barnen somnade just och jag ska dricka någonting varmt. Känner att jag har lite ont i halsen.. Inte precis vad jag önskar mig just nu..

Men nu ska ta och berätta lite om vår lilla Theo som blev 6 månader för en vecka sen.

  • Maten. Han äter varm mat två gånger om dagen nu. Och gröt på kvällen. Maten består av grönsaker (potatis, morot, blomkål, broccoli och hittills har han smakat malet kött och kyckling) Försöker hålla oss till ekologiska råvaror så långt det är möjligt. Till gröten äter han frukt eller bär. Jag ammar nog fortfarande, men han får också lite ersättning. Den första ersättningen fick han då han var just under fem månader, så ganska länge “klarade vi” oss utan den. Men nu tycker jag att han nog kan behöva lite ersättning också, känns inte som att jag räcker till riktigt.
  • Sovandet. Sen vi flyttade Theo till Max rum för ca en månad sen, så har han sovit mycket bättre. Han somnar i egen säng av sig själv vid 20-21 tiden. På natten vaknar han en eller två gånger och äter då en liten stund. (innan vi flyttade honom hade han en period då han vaknade 4-6 gånger/natt..) För det mesta sover han till ca kl.8 på morgonen. Han sover två gånger på dagen. Ca 10-12 och 15-17. Tycker att våra rutiner är ganska passliga just nu och att det är så skönt att han lärt sig att somna själv. Nattätandet hade ju varit rätt trevligt att slippa, men nog växer han ifrån det förr eller senare..

theokryper

  • Motoriken. Han kommer upp på alla fyra och hoppar framåt med knäna ibland. Men händerna blir lite efter.. Ålar sig bakåt längs med golven. Man vet aldrig var man hittar honom… Han ställer sig också ibland på alla fyra med rumpan upp i vädret. Han hålls sittande en stund om man sätter honom så. Men orkar inte riktigt ännu hålla sig upp längre stunder. Han tar tag i saker och kastar dom. Inget pincettgrepp ännu, men han försöker tappert.
  • Ljuden. Höga skrik testas ofta. Har börjat med t.ex. papapapapapa. Mamamamama har inte kommit ännu till mitt förtret.. Max är väldigt bra på att “tolka” vad han säger..

theositter

  • Det sociala. Han lyser upp som en sol då någon bekant ser på honom, men är lite misstänksam mot främlingar. Ser upp till storebror och tycker om att vara i famnen. Älskar då man sjunger för honom.
  • Hälsan. Lillen är frisk och mår bra även om han inte växer så det knakar. Verkar inte finnas så mycket som plågar honom i denna världen. Tänk om man själv också kunde vara 6 månader igen. Om så bara för en dag..

theorynkar

“Pratar du om mig va?”

Ha en bra fortsättning på veckan! (Ska försöka ta mig tid att kommentera tillbaka till er som så snällt orkar kommentera här alltid. Men ni kanske förstår att det varit lite mycket på sista tiden..)

Kram, Lotta

1 kommentar:

alegni sa...

nog är det nu märkligt att de inte får era värmeproblem lösta. jag fattar inte att det kan gå så trögt framåt, är det verkligen första gången något dylikt händer?
söt liten grabb ni har hemma hos er, jag tycker verkligen inte att du ska bekymra dig över kurvorna. man kan ju inte förvänta sig att alla barn utvecklas i samma takt. tänk att inte rådgivningen fattat det ännu...
allt gott, hoppas ni får varmt snart!
kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...