08 mars 2012

Glimtar från syrummet

Nu är jag riktigt irriterande.. Visar bara små hörn och inga helheter.. Men det kommer. Vill bara få det lite ordnat först. Och jag är på god väg! Vet inte hur många gånger jag har sprungit upp och ner i trapporna idag och hämtat upp saker från syrummet. Och ännu finns det kvar.. På den här bilden ser man också lite av färgkoden. Det blev röda ben från Ikea. Bordsskivan ska också få en trevlig vaxduk. Den turkos/ljusblå väggen är till vänster. Mot köket alltså. Men den visar jag inte ännu..haha…

IMG_9243

Den strykbrädan fick en annan plats efter att bilden tagits. Theo är så snabb nu och stiger upp mot det mesta och klättrar upp på det mesta.

Max fick ett begagnat dockskåp av mormor och morfar i födelsedagspresent som fick flytta ner i syrummet. Här har han ett litet  bord som redan har testas till många olika ändamål. Han har såklart lekt med dockskåpe, klippt och ritat och målat med vattenfärg. Vill ju också att han, och senare Theo ska kunna vara med och skapa.

IMG_9242

Den tjusiga barstolen har väntat på ett nytt tyg i flera år nu.. Skruvade redan lös sitsen, men så undrade Peter om jag verkligen behöver den här.. Har ju inget bord som är så högt som man kan slänga benen under.. Det finns däremot kvar i det gamla syrummet. Det kommer nämligen att bli ett kombinerat minigym/legorum. Antar att ingen kommer att träna speciellt mycket där, men nu finns det iallafall ett utrymme att lyfta tyngder på om man vill. Och jag inbillar mig att legona kommer att hållas där.. (Nu finns dom ÖVERALLT!) Men Max är jätte duktig och kreativ med dom. Bygger helikoptrar och hästar och figurer han sett i någon barnprogram. Tycker att allt är bra med Lego, förutom att dom små bitarna ligger över allt…

Ikväll ska det nog bli tidig läggning, men ska stöka en stund i syrummet ännu. Väntar på att sy den första sömmen, men det måste vara något speciellt tänker jag. Får se. Det blir kanske ett par kalsonger till Max..

Kram, Lotta

6 kommentarer:

Kamomilla sa...

Du som är så händig kan ju sy en legomatta! En stoor rund tågbit med hål för ett snöre runt hela kanten. Så lär man barnet (haha månne det lyckas?) att man bara får leka på tyget. När leken är klar snörper man ihop matten till en påse.

Livet på Vestergård sa...

Legorum låter som en bra ide´.
Visst är det mycket spring oc plock när man gör rumsbyten och renoveringar, men det blir ju så bra sen när det blir klart!
Kram Kicki

StrandviksVillan sa...

Legorum låter perfekt! Visst är det en fantastisk leksak som barnen aldrig tröttnar på, men... dom e inte kul att trampa på!

Här plockas och flyttas det också, mest hela tiden... Vårt allrum på övervåningen blir liksom aldrig helt klart, urk så jag tröttnar på det! Men idag MÅSTE jag röja där för dottern ska ha kalas.

Ha en fin helg!

Louise sa...

glimtar och små hörn kan vara ack så trevliga ;) Skön helg!

Lantligt i vitt sa...

Hej!!

Vad härligt med ett syrum :) och ett legorum måste ju vara toppen.. dom brukar ha en förmåga att ligga överallt dom där legobitarna kan jag tro ..

Ha en fin lördag!!
Kraam Sofia

Ullis/Leva på landet sa...

Så fint det blir. Skönt när det börjar bli klart och man börjar se lite av ljuset i tunneln. Håller med dig helt om att gardiner inte är kul att sy, men man blir ju ofta nöjd när det är klart......
Skönt med ett legorum, här skulle vi verkligen ha haft ett sådant när killarna var små. Nu är det undanställt sedan något år tillbaka men i somras frågade 18-åringen efter det och var sugen att bygga ;)

Ha en fortsatt bra helg.
Kram Ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...