01 januari 2013

Januari 2013=köpstopp

Gott nytt år! Jag har bestämt mig för att hålla köpstopp i januari. Kanske jag fortsätter sen om det känns bra.. Jag är ju inte en så stor konsument annars heller, köper mest på loppis. En väldigt dålig kund faktiskt.. Men nu tänker jag t.o.m hålla mig från loppisar. (Hujedamej) Jag känner mig väldigt taggad faktiskt. En liten utmaning blir det ju trots allt, lite tänka efter. Inte bara köpa för att köpa. För just nu behöver jag/vi inget. Eftersom jag mest är hemma just nu, så har det varit ett litet projekt att avbeställa alla nyhetsbrev för att inte frestas att köpa grejer på nätet. Tills vidare är det jag ensam som tänkt genomföra detta “projekt”, men hoppas ju på att få med Peter också på ett hörn. Inte för att han nu är en storshoppare heller..

IMG_5407

Mat kommet jag/vi såklart att köpa. Men bara mat i matbutiken. Inga tidningar, ljus, burkar och vad man nu kan hitta där. Så tänker jag försöka hålla mig från dom där halvfabrikaten också, som det blivit alldeles för mycket av nu kring jul. Blir ju nog mycket billigare/godare och hälsosammare att laga själv. Och sätter man inte en “massa” tid på att shoppa så hinner man ju dessutom laga mera mat. Samma gäller bröd. Själv äter jag ju inte bröd, men det bröd som barnen och Peter äter kan nog bra bakas själv. Vi köper ju gärna ekologiskt så där sparar vi inte in. Så kan man ju försöka passa på att tömma lite i frysen också, även om vi brukar vara rätt bra på det.

Äta ute stryks också från listan. Inte brukar vi ju göra det så ofta, men nu ska det bli helt stopp ett tag. Dessutom är det verkligen inte avslappnande att äta ute med barnen just nu.. Så det kan lika gärna vänta. Vi träffar ju folk på det sättet ibland, men det går ju att träffas på andra sätt också.

Kläder behöver vi inte just nu. Jag har hur mycket tyg som helst att sy kläder av om det behövs. ( behövs det material till beställningar så måste jag ju självklart köpa det, där går gränsen) Mina vinterskor sa upp kontraktet under årets sista dag, men mamma min var snäll och gav ett par vinterskor till mig som hon hade skaffat och inte använt. Så jag slipper skaffa det.

Räkningarna måste ju betalas också såklart. Om jag inte minns helt fel så brukar januari vara en ganska räkningsfri månad. Dom räkningar vi har som kommer fyra gånger i året, brukar komma i november, februari, maj och augusti. Visst kommer det ju räkningar varje månad. Kanske jag kan bli av med några avbetalningar också.. Typ Ellos och sånt..

Undantag kommet vi troligtvis att vara tvungna att göra,  eftersom jag gärna vill få källaren klar så fort som möjligt. Behövs lite panel ännu..Sen är det klart. Men det är ju ingen sak som blir och dräller i något hörn.. det spikas ju upp i taket och tar ingen extra plats. Men detta är om vi hinner såklart. Peter jobbar lite längre pass i januari och kommer hem först den 10.1 och åker igen den 20:e. Och under den tiden ska vi också fira Max 5-års dag och kalas. Men presenterna är färdigt inhandlade och resten av kalaset går bra att fixas med det vi har hemma.

Vad vill jag med detta då?  Spara pengar såklart. Tänka över mina konsumtionsvaror. Spara på miljön. Tänka kreativt. Använda det jag har.

Blir en skojig utmaning! Nån som vill hänga med?

3 kommentarer:

jeanette sandelin sa...

wow! vilken härlig blogg du har!
jag har lovat en ljusslinga till dotterns dockskåp. men hon fyller snart år och hon har inte köpstopp.
annars går jag all in och känner befrielsens vingslag.
så roligt att ha hittat dig!
kram från Dalsland//

Annette Palanen sa...

Tror också Lotta jag ska pröva på samma. Vi åker på resa i slutet av jan så där blir det nog lite handlat. Nea älskar sitt nattlinne jag köpte via dig.

Ann-Christin sa...

Lycka till med köpstoppet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...