22 mars 2013

Påskpynt

Och solen den orkar skina.. Och tur är ju det, annars hade det nog känts lite hopplöst idag..

Jag hade sett att Mannerheims barnskyddsförbund ordnar barnpassning en förmiddag i månaden. Jag tänkte att det kanske kunde vara värt att utnyttja och få lite gjort här hemma, och lite omväxling för barnen. Så, vi packade på oss i kölden och skulle åka iväg. Och så startar inte bilen.. Ackun slut antagligen.. Jag får hjälp med det på eftermiddagen och hoppas att bilen startar då, för jag ska nämligen iväg till Åbo senare och hämta Max gudmor/min bästa vän från tåget. Jätte länge sen (alldeles för länge sen) vi träffats, så det ska bli riktigt roligt att ses igen!

  IMG_7544  IMG_7545  IMG_7541  IMG_7543

Vi klippte äppelträdet förra veckan och tog in lite kvistar i mjölktunnan. Nu har vi pyntat dom lite. Lite gult kommer det nog att bli i påsk, men väntar ännu några dagar :-)

Eftersom bilen inte startade, så fick vi snällt gå. Det var Max som kom med förslaget, och han tog det jättebra att bilen inte startade. Väl framme var Theo först lite förundrad, men hittade snabbt leksakerna och jag kunde traska hem igen. Jag blev ju lite handlingsförlamad sen. Dels var det ju det där med bilen, och så är jag ju verkligen inte van att vara ensam hemma. Tyst var det. Men jag hann iallafall dammsuga bort dom värsta dammråttorna, och komma lite vidare på mina syprojekt. Då jag sen hämtade barnen, så hade det gått hur bra som helst! Skönt att se att Theo också nu kan vara i andras vård utan problem. Det här var nämligen första gången som någon utanför familjen/obekant tog hand om honom en längre stund.

Den här verksamheten är helt gratis och tiden är 9-11.30. Det är äldre damer som frivilligt ställer upp med den här servicen. Och där  var faktiskt många andra (gränsen går väl vid åtta barn) så det är tydligen något som uppskattas av många barnföräldrar.

Sen traskade vi via bibban, till butiken och hem igen. Väl hemma märkte jag att Max glömt sin ryggsäck, dit jag stoppat Theos “trasa”, på klubbhuset.. Men vi ska åka och hämta den senare, då bilen hoppeligen fungerar..

Ha en skön helg!

Kram, Lotta

2 kommentarer:

Petra sa...

Fint påskpynt! Och vad bra att allt ordnade sig trots bilproblem! Låter som ett väldigt bra system! Ha en trevlig kväll syster!

Villavägen 3 sa...

En klassisk vardag med barn och omvärld låter det som...jag blir matt bara jag läser det.

Vad fint med vita påskfjädrar, tror ta mig tusan det är första gången jag ser det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...