25 augusti 2013

Auktionspremiär

Tänk att jag skulle bli 32 år innan jag för första gången hittade till en auktion! Ganska osannolikt med tanke på hur mycket jag gillar loppis och gamla saker.. Jag råkade bara se skylten en dag då jag steg av bussen, och eftersom auktionen var på gångavstånd från oss, så tyckte vi att vi skulle ta en liten söndagspromenad och se om det var värt något.

Här fanns en hel hall full med grejer och också gården var full av saker. Vi visste inte riktigt hur det hela skulle gå till, men stannade där tills det började för att se vad som skulle hända. Jag vet inte hur det brukar gå till i vanliga fall, men här gick man igenom bord fulla med grejer och utgångspris var 2 € för det mesta. Innan det började hade alla möjlighet att ta en titt på vad som fanns. Det kunde vara en låda full med kontorsgrejer, en hög med lådor med något innehåll. Där fanns det mesta mellan himmel och jord. Vi stannade dock bara en halv timme ungefär, för barnen blev trötta och hungriga.. Lika bra kanske, hade kanske blivit rätt dyrt annars :-) Några grejer hade jag gärna stannat kvar för, men jag insåg att det kommer nya auktioner. För detta var inte sista gången :-)

IMG_2451 IMG_2454

Här hängde två fina klänningar som jag gärna hade haft med mig hem.. Trälådorna  var också fina.

IMG_2460 IMG_2464

Barnen hittade en låda med leksaker att undersöka och Peter en låda med gammal lego.

IMG_2473 IMG_2474

Det var ju inte riktigt som i Emil i Lönneberga om man säger så.. Folk var lite mera tystlåtna :-)

IMG_2461

Hade vi haft plats för den röda soffan så.. ojoj..

IMG_2467

Dom klockorna var också väldigt fina..

image

Detta fick jag för en tia! En minibyrå som jag troligtvis ska måla och ha i syrummet, sex kalasglas och en kanna med ballonger och en låda med gamla babykläder. Det enda jag visste att fanns i lådan var dom söta skorna som jag ska ha som prydnad. Men här fanns en hel del andra söta bebiskläder. Kanske dom också får bli dekoration eller så får någon liten ny bebis i släkten ta över dom sen. Här fanns bl.a. en dopklänning i väldigt fint skick!

Riktigt nöjd gick jag därifrån iallafall. Nu ska jag hålla upp ögonen för flera auktioner i framtiden! Det var riktigt roligt!

För övrigt så har det ju varit ett sånt ljuvligt sommarväder idag! Den här sommaren bara fortsätter och fortsätter! Barnen har sprungit ute halvnakna och stundvis helnakna, vi har ätit ute och jag har målat min bokhylla en gång till, (ännu minst en gång kvar att måla..)

Imorgon blir det vardag igen och jobb och en par dagar dagis i veckan för barnen då Peter ska till Tallin med sina arbetskamrater. Ha en bra vecka!

Kram, Lotta

1 kommentar:

Livet på Vestergård sa...

Det låter trevligt med auktion. Jag har nog inte varit på någon sen jag var barn tror jag.
Ha en fin fortsättning på veckan !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...