22 augusti 2013

Spontanloppis

Ibland händer det att benen har sin egen vilja och inte alls går till bussen genast, utan lite nervöst traskar in på loppisen bredvid. Lite nervöst ja. Jag kan vara riktigt pirrig då jag går in på en loppis för tänk om jag hittar fyndet med stort F! Traskar in med en stirrig blick som fladdrar förbi hyllorna för att fastna vid något som fröjdar ögat. Och om jag sen hittar Fyndet så blir jag så där lycklig i hela kroppen och håller hårt i fynden och nästan hoppas på att någon annan lika tokig som jag ska se mig och tänka att “-Äsch, synd att jag inte hann före..”

Igår var en sån loppistur.

IMG_2319

Ett fynd behöver inte alltid vara helt gratis. Är förstås riktigt kul om det är billigt, men ibland kan det vara någonting jag har letat efter länge och kanske hittat någonstans förr, men tyckt att varit för dyrt.. Jag kommer på mig själv ibland att tänka att “-Nej, det där är nog för dyrt..” bara för att det är loppis. Medan jag utan att blinka skulle köpa det som nytt för minst det dubbla priset.

IMG_2332 IMG_2355

Dessa två inköp var av den sorten. Den fina retrolampan ska jag ha i syrummet där jag annars också har detaljer i rött. 10 € kostade den. En likadan eller liknande 50-tals kakburk finns på landet. Den har jag sneglat på en tid.. Men nu hittade jag en egen så behöver inte drömma om den mera :-) 16 € kostade den. Kändes lite dyrt, men så kom jag att tänka på att jag har sett sådana här kakburkar på loppis/antikhandlar för ett mycket saftigare pris.. Praktiska är dom dessutom förutom att dom är fina :-)

IMG_2326 IMG_2365

Fynd prismässigt var då dessa finheter. Två träspolar för 0,20 € styck, en emaljerad hängare för 0,20 €, ett rostigt rivjärn för 0,30 € och en fin korg för 2,20 €.

IMG_2334 IMG_2342

Försäljaren var noga att påpeka till mig att jag nog inte ska använda rivjärnet i köket.. Det hade jag nog inte tänkt heller :-) Ska få bo i växthuset med ett ljus som hyresgäst. Korgen ska fyllas med färggrann frukt.

Och ja, det är bara saker. (Och jag är en prylnörd..) Men jag tror (och hoppas) att jag faktiskt kommer att använda dessa :-) Dessutom bildar dom ju en så fin helhet på bild. Vi har möblerat om i vardagsrummet och har nu ett vitt bord med en vit vägg bakom som blir den perfekta fotograferingsbakgrunden. Eller inte perfekta kanske, och inte så fantasifull, men väldigt enkel att ordna och väldigt enhetlig.

Idag har vi firat Peters 35-års dag. Ja, inte hela dagen såklart då jag varit på jobbet. Men några paket blev det i morse och alldeles för mycket kolhydrater nu på eftermiddagen. Nu blir det ännu bastu och kanske någon film ikväll.

Kram, Lotta

3 kommentarer:

Hemma hos Ingeborg sa...

Vilka härliga fyndm speciellt kakburken, emaljhängaren var fin och orginell. Jo visst känns det emellanåt dyrt med lite högre priiser på loppisar - men ibland är de värda det...

Anna-Lena sa...

Fina fynd du gjort! Jag älskar också att gå på loppis, men tyvärr blir det alldeles för sällan. Har faktiskt haft loppisbord i tre veckor och tömde det igår, så idag fick jag hämta ut en nätt summa därifrån. Roligt att både köpa och sälja på loppis tycker jag :-)

Maria sa...

Jättefina saker du fyndat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...