15 februari 2014

Ägglyx

Min kollega har hönor och ibland får vi andra köpa fina ägg med handskrivet värpdatum/plockdatum på! Det kallar jag vardagslyx och hoppas att vi också en dag kunde ha egna hönor. Jag vill bara känna mig helt redo för dom och vill inte förhasta mig. Även om hönor anses vara lätta husdjur så kräver dom såklart ändå mycket av ens tid och energi. Men dom lär nog ska ge mycket också (förutom ägg) i form av underhållning t.ex. Roligt för barnen också. Men det är en del att tänka på. Vi ska åka och hälsa på hönorna som värpt dom här äggen något tag, och samla lite tips och inspiration.

IMG_3539IMG_3540IMG_3547IMG_3546

Den här lördagen kom igång lite trögt. Sov ganska länge och då tar det alltid ett tag att komma igång för mig. Även om det såklart är skönt då barnen underhåller sig med Pikku Kakkonen ett tag.  Lyckades bl.a tappa ett ägg (lyckligtvis inte ett av dessa fina) på mattan. Och så tyckte jag att det var en bra idé att trycka igång en diskmaskin som var helt ren och otömd.. Hoppas mitt dåliga irriterande humör lättar lite då vi snart åker iväg på visit till Ekenäs. Just nu blir jag bara irriterad på allt och inget känns det som.

Ha ett skönt veckoslut!

Kram, Lotta

(Bloggen fick en egen facebooksida igår – gilla gärna! )

3 kommentarer:

Tinis vita hem sa...

Det låter härligt med egna höns! Charmig äggställning du har oxå.
Hoppas dagen fortsätter bättre ;)
kram Tini

Nora sa...

Jag har också länge drömt om egna höns, och har beslutat att skaffa höns och grisar till sommaren. När jag var 17 år hade jag faktiskt 10 egna höns, så klarade jag av det då ska det väl gå nu 12 år senare också!

Fina foton förresten, och en underbar äggställning!

Kamomilla sa...

Oj, mums, det är nog verkligen en lyx! Vi har köpt sprättägg av en granne ibland och oj så de har annorlunda smak än affärens ägg...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...