24 januari 2015

Härliga lördag!

Nog är det ju så skönt med lördagar. Speciellt morgnarna. Har inget alls emot att vara på jobb, men den där stressen som uppkommer då man ska ta sig dit är ju mindre rolig..  Det skönaste med lördagsmorgnar är väl det att vi sällan är på väg någonstans. Iallafall inte före lunch. Vi äter frukost i lugn och ro, eldar i brasan, tänder ljus och tassar på i pyjamas. Barnen tittar på barnprogram, äter sitt lördagsgodis och sen blir det ofta någon lek som håller på till lunch. Veckorna då Peter är på jobb brukar jag oftast strosa runt och plocka på saker, kanske städa något skåp. En tid då jag gärna skulle sy lite men ofta blir det inte av då jag vaknar till ordentligt först lite senare..

IMG_6538

Fick tulpaner av Peter i veckan och blir ännu glad varje gång jag ser dom.

IMG_6539

Lördagsbarn.

IMG_6541

Värmande brasa.

IMG_6543

En kopp kaffe och lite bloggtid.

Vi började veckoslutet igår med att gå på en kollegas 50-års bjudning. Barnen fick komma med och skötte sig som vanligt exemplariskt som de brukar på sådana tillställningar. Ett litet leksakssvärd åkte in under soffan och flera av gästerna fick hjälpa till att lyfta soffan för att få bort det.. Så kan det gå då vi är på besök. Barnen som brukar vara rädda för hundar var plötsligt inte alls så rädda. Och snart hoppas vi att vi kan åka dit igen och titta på valpar.

Idag får vi  a n t a g l i g e n övernattningsgäster. Det var planerat redan för två veckor sen att “vår” Jenny och Rasmus skulle komma, men sen mådde jag så dåligt (någon slags magsjuka..) så det blev inte av. Därför har vi inte ännu berättat att vi planerat detta för barnen så att de inte skulle bli besvikna om det inte blir av. Max och Theo har varit lite hostiga och snoriga i veckan så det är ännu lite öppet. Men eftersom de nog har orkat med dagis och förskola så ska det väl nog gå bra. Även imorgon har vi program då vi ska åka till Max ena gudmor och hälsa på. Han har (ännu en) födelsedagspresent där som väntar, och nu har det ju kommit snö igen så jag hoppas att vi kan vara ute och åka pulka en stund.

Så helgen kommer att gå fort. Jag jobbar på måndag nästa vecka, men kortare dagar hela veckan. Nästa vecka är det också meningen att vi ska hämta hem köket, bygga upp så mycket som möjligt och elektrikern ska också komma. Spännande!

Ha en skön fortsättning på helgen!

Kram, Lotta

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...