08 februari 2015

Köket så här långt!

Hej igen!

Så kom det en köksrenovering i vägen och bloggen fick vila lite. Jag hade nog tänkt att jag skulle uppdatera under renoveringens gång, men hittade ju knappt datorn i råddet.. Men nu ska jag visa och berätta lite då jag har en liten stund över. Det är söndag, barnen leker snällt, det är hård blåst ute och solen försöker titta fram. Men vi stannar inne tillsvidare så vi inte blåser bort. Senare idag ska Max på kalas till Åbo, så jag och Theo får iallafall lite frisk luft medan vi väntar på Max.

Men renoveringen ja. Ni vet ju att det blir ganska stökigt då man renoverar.. Som värst hade vi två uppbyggda kök runt hela nedre våningen. Styrox, kartong och Ikeabruksanvisningar överallt.. Plus alla grejer som vi inte hunnit få undanplockade, disk (ja vi klarade oss faktiskt utan att diska för hand medan vi var utan diskmöjlighet, latmaskar som vi är..) och därtill leksaker och allt annat som man nu har och dräller omkring.. De gamla  köksskåpen har nu åkt iväg till min kollega, och det nya är nu på plats. Kartongen och allt annat skräp är bortfört, disken diskad. Leksakerna består. Vi hann med mycket på en vecka, men riktigt klara blev vi inte innan Peter måste åka på jobb. Fläkten och hyllorna är ännu kvar. Och så ska kaklet fogas, lister på plats och sånt. Men köket fungerar nu som det ska och vi kan laga mat och diska lite försiktigt. Ett tag tar det nog innan jag lär mig induktionsspisen ordentligt men nog ska det väl gå. Väldigt nöjda är vi iallafall tillsvidare och det känns himla lyxigt med ett nytt och fräscht kök. Och i det här fallet är jag nog glad att vi satte sparpengarna på detta och inte en södernresa. Lite får man prioritera ibland.. Den här renoveringen har vi ju faktiskt väntat med i 8,5 år..

IMG_6578

Jag är ännu helt förundrad över hur mycket det ryms i skåpen. Vi valde utdragbara lådor och det är så härligt att ha uppsikt över allt som finns i lådan. Med en liten rensning ryms allt vi hade i övre skåpen (och lite till) nu i lådorna till höger. Ska visa närmare sen då allt är klart. Som sagt så ska vi ha hyllor ovanför skåpen. Hör och häpna, inget diskskåp. Det hör ju liksom lite till att det finns ett sånt då man bor i Finland, men nu då vi har varit några veckor utan, så har jag märkt att disken försvinner fortare utan diskskåp. Dom flesta stekpannor vi har mår ändå bäst av att diskas och torkas genast. (även om det inte ser ut så på bilden..)  Och det är nästan bara sånt (och en massa vaser som sällan används) som funnits i skåpet. Vi får se hur det går. Kanske vi i något skede skaffar ett litet diskställ att ha på bordet. Men hemskt mycket grejer kommer vi inte att ha på hyllorna tror jag. Det tar väl ett tag innan allt hittar sin plats och känner jag mig rätt så flyttar jag ändå omkring på allt hela tiden.. Just nu känner jag mest för avskalat och inte en massa onödiga grejer överallt..

IMG_6581

Och nej, vi har inte mätt fel. Mellan skåpen till höger kommer det att komma hyllor som blir en vinhylla. Den gör vi av den del som blev över från bänkskivan.

Nåja, nu ska jag försöka komma igång lite. Skönt med riktigt lata söndagar ibland. Är ledig imorgon också, men tror det blir mest städning på programmet.. Finns en del att ordna efter renoveringen. Dammigt blir det ju i hela huset, och det var ingen som hann ordna någon annanstans förra veckan..

Ha en skön söndag!

Kram, Lotta

5 kommentarer:

Ninette sa...

Vad fint det blir! Vi har likadan diskho och liknande kran! Vi har inte haft torkskåp på en 15 år eller så, och saknar det inte det minsta - i början hade vi ett löst tvättställ, men det blev så lite använt sen när ungarna inte längre var bebisar så det åkte i soporna för många år sen och vi har inte saknat det det minsta. Jag håller som bäst på och kolla på kakel så jag kollade lite extra på era kakel som är ungefär såna som vi har tänkt oss i vårt badrum. Inte råkar du ha nåt bra tips på var man hittar såna billigt?!

Tinis vita hem sa...

Jättefint kök! Lite annorlunda med svarta lådor :)
Ha en fin söndag!
kram Tini

Så Vitt Jag Vet sa...

Super fint blir det ! Modernt och tufft!
Kraam
Sanne

Sandra sa...

Jättefint!! :D Vi har inte haft torkskåp på flera år nu, och på den tiden har vi fått två barn -så med andra ord så om det inte har behövts då så behöver vi inte fundera på att i framtiden skaffa torkskåp heller ;) Sånt som ingen orkar torka direkt så brukar vi bara rada upp på en kökshandduk på bänken, och nu när vi har en baby som flaskmatas så har vi bara två flaskor som vi använder istället för tusen som med den äldre.
Jag vet inte varför jag aldrig har läst din blogg tidigare, men det får jag nog börja göra nu känner jag ^^

Hem och Lycka sa...

Blir verkligen superfint!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...