09 februari 2015

I love mondays

Ja, faktiskt. Utrycket “I hate mondays” passar  verkligen inte in på mig. Jag är ledig på måndagar för tillfället. Iallafall för det mesta. Såklart krånglar det till sig lite med jobb och sånt emellanåt, och ibland tänker jag att det hade varit mindre huvudbry att bara jobba “normalt”, men sen överväger nog alltid dom där lediga måndagarna ändå att jobba heltid.

Max är i förskolan 9.30-12.30 så vi kommer igång bra på morgnarna. Jag och Theo (som är hemma då) brukar åka och handla ibland, vara hemma och pyssla och fixa. Bara ta det lugnt. Ibland åker vi hem till nån eller får besök. Efter ett veckoslut ensam med barnen ser jag alltid väldigt mycket fram emot den där måndagen som går i lugnt takt, men ändå har sina rutiner. Vi behöver rutiner. Att vara hemma ensam med ett barn är helt annat att vara hemma med två. På sista tiden har ändå barnen börjat leka så fint tillsammans, så min närvaro emellanåt nästan är lite onödig. Inte på riktigt såklart, men jag kan ofta pyssla på med mitt, och dom har sina lekar som dom oftast leker snällt. Såklart uppstår det situationer då jag får rycka in men det är ju ganska självklart.

IMG_6585

Ekorren på bilden har inget att göra med textens innehåll. Den är bara ganska så söt då den skuttar omkring ute på gården. Igår satt den utanför fönstret på byggställningen och tittade på oss. (Sen hade det ju varit trevligt om jag hunnit skärpa på ekorren istället för grenen.. Men den fick plötsligt lite bråttom då jag kom närmare..)

Och hej, hur roligt var det inte att få några bloggkommentarer igår? Väldigt roligt! Det är ju nog en stor del det som gör det kul att blogga, då man får respons på det man skriver om och visar bilder på. Mera sånt hoppas jag!

Slut på svamlet. Nu ska jag gå och städa barnens rum och sen ska jag plocka ihop en påse med tygbitar som jag ska skicka till en tjej som syr bebisvantar och mössor till välgörenhet. Något jag själv också skulle vilja göra, men inte hittar orken till..

Ha en bra måndag och vecka!

Kram, Lotta

3 kommentarer:

Ninette sa...

Vilken fantastisk bild! Supersöt ekorre!

Tack också för kakeltipset! Det är just såna där kakel som vi är ute efter nämligen.

Susie sa...

Det är en söt bild på ekorren Ha en bra dag du med.

Susie sa...

Jättefin bild. En bra dag till dig med.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...