09 februari 2015

Öppna hyllor och skåprensning

Medan jag väntar på att vi ska få upp hyllorna ovanför köksskåpen, sysselsatte jag mig med att ordna på hyllorna på den andra väggen. Här hade blivit ganska rörigt, och det fanns ännu juldukar på glasburkarna.. Nu rensade jag bort en del och ersatte dukarna med alla lock jag kunde hitta i gömmorna.. Får väl ge mig ut på loppistur för att leta efter ordentliga lock något tag.

IMG_6624

På tal om loppistur, så berättade min mamma om en så bra teknik hon brukar använda sig av då hon rensar i sina skåp. Hon lägger ut allt på ett bord och så “leker” hon att hon är på loppis. Vad skulle hon köpa idag? Det har jag försökt tänka nu också då jag städat, för mycket är sådant som hängt kvar sen länge bara av gammal vana. Vissa av grejerna på bilderna kommer vi att ha på dom andra hyllorna sen.

IMG_6630

Och det här med öppna hyllor delar ju ofta folket. Vissa ropar Jaa, medan andra aldrig kan tänka sig det. Jo, dammigt blir det kanske. Men då kanske (kanske..) en städar lite oftare också. Det samlas inte heller en massa grejer som aldrig används. Vi gillar det än så länge iallafall.IMG_6640

I den andra delen av matsalen står denna skönhet. Den flyttade hit vid nyår från mina föräldrar. Här ryms alla kokböcker, lite andra böcker, ljusstakar, lite spel, pennor,korgar och leksaker. Känns bra att bryta det nya med också en del gamla ärvda möbler.

IMG_6641

Två blogginlägg idag! Hurra! Det blev faktiskt lite städning som jag tänkt, en del organiserande och en del pysslande. Jag fick ihopsamlat en hög med tygbitar och fick samtidigt lite ordnat i syrummet. Och faktiskt lite inspiration att sy lite också, var ett tag sen igen.

Ha en trevlig kväll!

Kram, Lotta

6 kommentarer:

Petra Erickson sa...

Jättekul att du bloggar igen! Det ska bli så kul att komma på besök och få se nya köket!

Christina sa...

Det är så skönt att någon gång ibland få reda upp och rensa ur alla skåp och gömmor. :) Vilket fint kök ni får förresten. :)

Kamomilla sa...

Här har du en till som hurrar för öppna hyllor! Och ert drömkök liknar nog mycket mitt drömkök också...

Sandra sa...

Jag hurrar också för öppna hyllor, för det blir ju just det -ÖPPET! :D Vi har haft öppna hyllor lika länge som vi har varit utan torkskåp ovanför diskbänken, och jag tror faktiskt inte att vi har torkat av dem en enda gång på den tiden, så de är säkert väldigt dammiga ;) Men då är de gjorda av ett gammal sofflock så det syns inte så bra ändå.

Jag är en sån där som sorterar, slänger och lägger bort saker mest hela tiden, men det är alltid lika skönt att få sätta bort ännu någon onödig grej ^^ Ha en bra vecka!

Ninette sa...

Vi har ett par öppna hyllor i köket och jag resonerade innan att vi kommer att använda allt på hyllorna hela tiden så då blir det automatiskt städat. Men det blir det inte! Dammigt värre, men inte dör man av lite damm kom jag fram till?! Inte städar nån av oss oftare heller, utan vi har helt enkelt dammigare hemma! :)

Petra sa...

Hittade hit av en slump och har scrollat och läst. :-) jättefint har ni det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...