15 april 2008

Ibland går det inte som man tänkt sig..

Jag skulle ju åka till Ekenäs igår, efter att jag hade målat golvet. Men det blev inte riktigt så..


Golvet är jag nöjd med!

Då golvet var målat och klart, gick jag ut källarvägen och ner till bilen. Tänkte att jag skulle köra upp den på gården, så att det inte skulle vara så långt att bära alla grejer. Gick ner i garaget, låste upp, satte mig i bilen och började backa ut. Så hör jag ett "klonk".. Hjälp! Vad hände? Min första tanke var att "nu ramlade bottnet bort" (vet inte om det är möjligt - min kunskap om bilar är inte så stor, och så har jag ju bara haft körkort i ett halvår..) Nå, jag steg ut förstås, och gissa om inte kofångaren hänger där framme! Måste ha tagit i någonstans då jag backade ut..

Så där står jag.. Med en bil med en kofångare som halvt hänger fast i bilen, en tre månaders bebis som ligger och sover på gården och ett nymålat tambursgolv, som gör det omöjligt för mig att ta mig in i huset.. Vad göra? Jag vet inte riktigt i vilken ordning jag gjorde allt, men jag ringde nog till Peter först iallfall och berättade vad som hänt.. Han tog det förvånansvärt lugnt.. Och så ringde jag till mamma (det måste man ju alltid göra då någonting hänt..) Sen försökte jag samla mig lite (fast jag nog var rätt samlad hela tiden - konstigt nog.. måste nog vara för att jag har blivit mamma...) och kom på att vi ju faktiskt har en bilreparationsfirma bakom knuten.. Så jag gick efter barnvagnen och stack iväg dit. Smarta jag kom på att ta en bild med mobiltelefonen, så att jag kunde visa vad som hänt. Så jag inte behövde förklara om bildelar på finska (skulle nog inte ha gått så bra..) Jag kommer dit (stackars hjälplösa kvinna) och förklarar mitt problem. Första gubben var inte så positiv, fast jag så försökte förklara min situation, att jag inte kan gå in i mitt hus. men gubbe nummer två sa att han skulle komma om en stund. Han visste precis var vi bor (de förra ägarna verkar alla veta vem dom var..) Så jag gick hem igen. Max hade vaknat förstås..

Men att få det hela fixat genast kunde ju vem som helst förstå att var omöjligt.. Men gubben kom och jag överlämnade nycklarna så att de kunde köra iväg bilen.. på onsdag, alltså imorgon borde det vara klart. Så ringde jag M.T och frågade snällt om hon vill ha besök i natt. Och så blev det! Visst kunde jag ju ha tagit bussen till Ekenäs också, men det hade jag inte ro med just då..

Så jag åkte in till stan, och ett helt lyckat dygn har jag haft där! Var och hälsade på på jobbet idag också, och de råkade ha ett möte där, så många var på plats. Det var ju roligt, för där var många som inte träffat Max förut. Så blev det lunch med M.T och en sväng via M.A på hennes jobb också. Tur att mina vänner har sådana jobb, så de kan ta en liten paus för sällskapssjuka mammor! Hade stor lust att shoppa i det vackra vårvädret (och då jag äntligen fått pengar) men jag vet att det är en dag imorgon också, då pengarna behövs. Och inte vet jag ju heller vad den här reparationen kommer att kosta..grrr... Lite smått från Tiimari fick följa med hem iallfall. En rosa löpare (en sån här) och några fina band, och servetter till dopet.

Ja, så var jag ju och hämtade mina böcker också igår, då jag gick till bussen. Tilda boken var helt ljuvlig! Fick så mycket inspiration att göra allt möjligt av den. Kanske inte så sockersött och rosa som i boken, men jätte bra mallar, mönster och idéer fanns där! Nu ska det sys det ena och det andra!

Har börjat "planera" Max doptårta nu också. Är ju inte så många dagar kvar till dopet, men jag tar nog ingen stress. Det blir inte speciellt många gäster, ca 15, och det är bara släkt och närmaste vänner. Men en "prinstårta" ska det bli iallafall! Med blå marsipan och med kronor på. Sen kom jag på att en liten dekoration vill man ju ha på tårtan. Så jag gjorde en lustig liten "dopbebisfilur" av cernitlera. I samma stil som brudparet jag gjorde till vår bröllopstårta. Den blev jätte söt, men jag tänker inte visa den före dopet, så den kommer sen!


Tårtbrudparet i cernitlera


Så här såg vi ut då vi gifte oss (220706) Ganska likt eller hur?

Det blev ett mycket långt inlägg idag.. Nu ska jag börja gå och lägga mig tror jag.. Peter är på väg till Helsingfors med Xprs just nu. Hoppas de inte stöter på några isberg.. Han kommer hem imorgon - skönt!

12 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilken rackarns otur du hade. Men med snälla vänner löser sig det mesta :) Skönt att de förbarmar sig över sällskapssjuka du ; hihi

Vilken fin bröllopsfigur du gjorde till tårtan. Det var riktigt likt tycker jag :)

Kram Annica

PS. Golvet blev jättefint

Bonnie´s vita rum sa...

Nej men vilken otur.
Ska bli kul att se hur golvet blev!

Fint bröllpskort!

Kram Bonnie

Living by Milla sa...

Nämen, vad jobbigt det där med bilen ! Bilar ska bara funka, inte hålla på att krångla så där, usch !

Oh, vad snygg golvet blev !!

Vad kul med nya inspirerande böcker. Jag har en Tildabok om julen, den är jättemysig och jag har tagit många ideér därifrån.

Vad mysigt med dop, att få duka och fixa... Söta brudpar du har och vad fina ni är! :)

Ha det gott!
kram
Camilla

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Men såå fint bröllopsfoto!!!Vackra ni är!!Sö sött brudpar med..så duktig du är..ska bli såå spnnande att se Max figur på tårtan!!
oo, aldrig tur med otur!!!:(



~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Nettan sa...

En olycka händer så lätt;0), kofångaren va säkert på väg att lossna ändå, typiskt bara när du skulle ge dig iväg !!
Så fint kort på er Bröllopsdag !
Ska bli kul & se Max " doptårta ".
Kram Nettan

Stina sa...

Vilken otur alltså.

Så fint golvet blev och ni ser ju väldans vackra ut.;-) Kram

Smått och gott hos Lina sa...

Hej!

Så roligt att hitta en annan finlandssvensk bloggare från södra Finland. Jag är själv hemma från Ekenäs, men bor för tillfället i Högfors.

Så fint hem ni har!
Ha det bra!
Lina

En inredoholic sa...

Så underbart vackert!!

Fin första bild du har. Fantastisk!

Kram
Jannice

www.nestorforlag.se sa...

hej, vad fint ditt golv blev, är det vanlig vit golv färg du målat med eller vad har du använt, var i en måleri butik i går och pratade om vad jag skulle göra med mitt trägolv, men då var det slipning, lut o såpa som gällde om man ville ha det vitt enligt dom. Men man måste ju kunna måla eller betsa, hur har du gjort och hur lång tid tog det?

Skogsdoft & havsbris sa...

Alltid ska det hända nåt... Men tur att det löste sig i alla fall! Och du kan ju i alla fall glädjas åt det fina golvet! :)
Vad fina ni var när ni gifte er! :)

Maria sa...

Oj, vad kan man säga! villken otur!!!
Får jag fråga vad färgen heter och hur den är blandad? Ser lite grå ut, stämmer det???
Har just målat trappen vit men känner att den snart behöver ett tag till och denna färgen ser sååååå snygg ut!

IKT i min vardag sa...

Alltid är det nåt som ska trilskas...
Tur att det blev bra ändå och golvet blev ju fint!

Vilket vackert brudpar, så fina!:-)

Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...