04 april 2008

Vitrinskåpet är klart!!!

Nu är det äntligen klart - mitt vitmålade vitrinskåp! Dörrarna skruvades på plats igår, och skåpet fick också en ny plats, då vi ändrade om lite i vardagsrummet/matsalen. Blev lite förundrad bara, då det verkade som om vi hade mycket mera glas då jag placerade tillbaka allt som varit i skåpet.. Hur är det möjligt? Vi har nog alleles för mycket glas, men inga som jag vill göra mig av med för tillfället, så det får vara lite trångt i skåpet bara! Har funderat på att eventuellt sätta tyg för glasdörrarna, så man inte ser innehållet.. Men jag vet inte, har på känn att det kanske blir mera ett "sovrumsskåp" då.. Vad tycker ni?här såg det ut innan jag målade det. Lite smygtitt från vårt vardagsrum också. Ska visa lite mera en annan gång!

Igår tittade vi på ett inredningsprogram som heter Luukusta lukaali. Ett inredningsprogram, som går ut på att de far till en lägenhet som är ganska så i dåligt skick.. Så får de som bor i lägenheten en stor skräpcontainer som är uppdelad i två delar. På den ena sidan ska de sätta alla grejer som kan gå till återvinning, på den andra sånt som ska slängas. För varje kg de sätter i containern, får de 10 € att renovera för och köpa nya saker. Gårdagens "lyckliga" att få vara med om denna förvandling var så totalt missnöjd med resultatet! Lite pinsamt var det.. Hennes pappa hade anmält henne till programmet, och fått för sig att hon var intresserad av Manga.. så de målade en stor Mangainspirerad väggmålning som hon inte alls tyckte om! Och hon var minsann inte rädd för att säga vad hon tyckte.. Inte var det nu heller i min smak, men jag vet inte om jag skulle våga visa att jag var så besviken.. Kollade på nätsidan just, och hon lär ha ångrat sig lite över vad hon sa..

Idag på förmiddagen var jag och Max till Nuppula, ett familjecenter i Mannerheims barnskyddsförbunds regi. En ny mamma-bebis grupp startade idag, och det var riktigt trevligt faktiskt! Helt skönt att ha en sån "trygg" plats att prata finska på. Där det inte gör så mycket om det går lite fel. Max va så snäll hela tiden! Han kan det där med att vara snäll och tyst bland folk, så att alla tror att han är sån hela tiden.. men han kan nog skrika det barnet också!

Vackert vårväder har vi idag också! Lite svalare är det idag, men solen kom just fram. Skönt! Idag ska vi försöka få hyllor till vårt skafferi i köket. Bra om det blir klart, så vi får in alla köksapparater dit. (Nu har vi dom i en stor pafflåda i vardagsrummet..)

Vill också tacka för kommentarerna jag fått! Jag blir lika glad varje gång jag ser att någon har kommenterat. Läser alla kommentarer många gånger om, och försöker också vara aktiv med att kommentera tillbaka. Det värmer att ni ger er tid att kommentera! Jag känner mig inte alls lika ensam här i vårt hus mera, när Peter är borta. Tack alla!

Trevlig fredag till er allihop!

12 kommentarer:

david santos sa...

Hello, Lotta!
Excellent posting!
Thank you. Have a good weekend.

Millas Mirakel sa...

Oj, vad snyggt skåpet blev ! Och praktiskt med mycket förvaring...snygg tapet oxå !

Ha en riktigt skön helg !
Kram
Camilla

Nettan sa...

Men så bra det vart =0)!
Ska bli kul & se ditt vardagsrum.. ;0), men det lilla som syns ser jättesnyggt ut..
Ha en Trevlig Helg..
(P.S " Varnar dig för & gå in på engelskttalande kommentarer, kan vara virus, så att du vet..)
Kram Nettan

Inredningsgalen sa...

Allt blir så mycket snyggare när det sätts in i det vita skåpet!!!
Kul att du gillade smyckena. Jag tar 150:- för ett halsband med en namnbricka, 200:- för två brickor och 230:- för tre. Har du frågor tveka inte att maila mig!
Ha en skön helg!!!

Cilla sa...

Hej Lotta!
Så fint skåpet blev. jag tycker inte du ska tyg på insidan, det blir lite "sovrum" precis som du skriver. Välkommen tillbaka till min blogg. Hur gammal är din son?
Kram Cilla

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej!

Så är det då äntligen helg och jag njuter av att veta att jag slipper gå upp halv fem i morgon bitti. Bror min har varit här och fikat och lekt lite med barnen...Kul för oss alla med andra ord!

Vad snyggt ditt vitrinskåp blev i vitt! Jag tycker inte du ska sätta tyg inuti utan tycker faktiskt att det är snyggt att se de fina glasen!

Kram Annica

Anna sa...

Vilket fint vitrinskåp du har! Ser framemot vardagsrums bilderna!

Vita ljuva tankar sa...

Jag tycker att vitrinskåpet blev jättesnyggt. Skulle vara snyggt med tyg eller varför inte "frosta" glaset? Det är redan fint som det är oxå!

Pinsamt men kul (för tittarna) att hon sa som hon tyckte...

Kram

me and alice sa...

Tjingeling!
Skåpet blev jättesnyggt!
Ha en go helg!
kram Susanne

Anna-Paulina sa...

Vad kul att se hur ett furuskåp omvandlas med vit färg, har tänkt köpa ett liknande vitrinskåp till vårt kök och måla det vitt så jag får min fina Pentik service fram från gömmorna. Det blev verkligen skillnad på det före och efter. Nice! Du har nog rätt om tyget, det blir mer sovrumm över det tycker jag.

S o F sa...

Vilken skillnad - tänk att vit färg kan framkalla så stor skillnad.

Fint!

Skrattar lite när jag läser i ditt inlägg om hon som blev missnöjd med omstylingen av sitt hem.

Jag tittar på alla sådana liknande program här i Sverige och sitter bara och väntar på att någon person, någon gång ärligt ska säga att: Nja, det där blev väl inte så bra...

Men vi får väl se om det någonsin händer. :)

Ha det riktigt bra i grannlandet österut!

Vårhälsningar!

Anna / Frostrosor sa...

Hittade hit när jag googlade på vitrinskåp åbo och måla vitt. Jag har ett likadant vitrinskåp här hemma som jag vill måla om. Skulle du vilja hjälpa mig och berätta hur du gjorde med listerna på glaset? Målade du direkt på de och så förblir de furufärgade på insidan? Jag tänkte sandpappra lite, sedan grundfärg och därefter måla med vit vattenbaserad lackfärg. Var det så du gjorde? Det går bra att svara i min blogg! Tack på förhand!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...