23 augusti 2008

Sovrummet är klart!

Jag skulle vilja "varna" lite för Googles översättningsprogram. Testade på skoj att översätta en text från mitt inlägg igår, till finska. Och oj så roligt vi fick! Nu är det här ju kanske inte så roligt om man inte kan finska, men oj så vi skratta. Så ta inte översättningstjänsten så på allvar.. Enligt den här översättningen så fick Peter fyra stycken sköldar eller skyltar av mig till födelsedagspresent. Han fick också två lådor med dvd-filmer. (då det egentligen var två boxar för dvd filmer.) Bästa meningen är nog "Quite handsome miehiset paketit! (Riktigt stiliga maskulina paket)

Idag fyller Peter 30 år, och en prinsesstårta blev det! Bakade ju en tidigare till Max dop. Den var blå, den här blev traditionellt grön. Hade skaffat ljus också, en 3:a och en 0:a. Vi hade ju egentligen bestämt att det bara skulle bli en moccamaster i år. Vi gav den ju till varandra i födelsedagspresent. Men så blev det nu lite andra grejer också.. 4 stycken stora tallrikar från Ikea. Alltså de största de har.. Peter tycker ju som kock om att göra fina portioner, och en stor tallrik gör det mycket finare! Så fick han också två tröjor och en par boxar för dvd filmer. Riktigt stiliga maskulina paket blev det iallafall! Två svarta och två svarta med vita prickar.

Och "samma" på Finska (Enligt Google Översätt)

Tänään täyttää Peter 30 vuotta, ja prinsesstårta tehdä se! Baker on aiemmin Max's kastetta. Se oli sininen, tämä tuli perinteinen vihreä. Jos hankittu valossa samoin, 3 ja 0: a. Meillä oli itse päättänyt, että se olisi vain moccamaster tänä vuonna. Me annoimme tietenkin toisilleen syntymäpäivälahja. Mutta se tuli vähän eri juttuja nyt myös .. 4 kappaletta suuria kilpiä, Ikea. Niinpä suurin he ovat .. Peter ajatella tietenkin, kuten kokki tehdä kauniita osaan, ja suuri kilpi tekee siitä erittäin kauniita! Niinpä hän saivat kaksi paitoja ja pari laatikkoa DVD-elokuvia. Quite handsome miehiset paketit olivat vähiten! Kaksi mustaa ja kaksi mustaa valkoisella pisteellä.

IMG_3907

Så här stilig födelsedagsportion blev det igår! Lamm är så gott!

Nu är sovrummet så gott som klart! Ja, eller så klart som det blir nu i det här skedet! Lovade bilder tidigare, och idag ska jag hålla vad jag lovat! Välkommen in i vårt sovrum! Bild på hur det såg ut tidigare kan du se här.

IMG_3928

En helhetsbild av sovrummet. Väggarna är ljust beige.

IMG_3937

Sänggaveln har vi byggt av panelbitar som blev över från mina föräldrars torrdassbygge. En ljusserie får fungera som mysbelysning.

IMG_3933

Utsikten från vårt sovrumsfönster är mest skog.

IMG_3930

Här har jag hänt min gamla sommarklänning (som jag glömt bort att jag hade), och en barnklänning köpt på loppis.

IMG_3931

Hjärtat har jag gjort av vita och beige pärlor och ståltråd.

IMG_3932

I väntan på andra nattygsbord, använder vi två gamla stolar som jag har ärvt av min mormor.

IMG_3938

Den enda "möbeln" som är nyköpt i vårt sovrum, är dessa hyllor. Funderade på att måla dem vita, men de får vara så här tills vidare. På hyllorna står diverse tavlor och annat pynt.

IMG_3934

Denna vackra byrå har jag också ärvt av min mormor. Den blir nog inte vit i första taget. Tapeten är från Sandudd ur serien från mormors tid.

IMG_3935

På byrån står en gammal spegel som jag tycker att påminner ganska mycket om den från House Doctor. Den är från landet. En par ljusstakar och en gammal speldosa samt några gamla biblar och psalmböcker pryder också byrån.

IMG_3936

De gamla böckerna kommer alla från min svärmor.

Min kära far meddela idag, att han och mamma har tänkt att de ska ge oss en diskmaskin i juklapp i år, och att vi kan åka och skaffa en redan! (vi har nu varit snart ett halvt år utan, då den förra gick sönder..) Så vi åkte iväg till Gigantti, och hittade en där som blir riktigt bra! På måndag kommer den! Ska bli så otroligt skönt att slippa diska för hand!

Imorgon ska vi gå på bio och ut och äta med Peter. Syster Petra ska vara barnvakt! Ska bli roligt att se hennes nya lägenhet också! Och lite skönt med lite vuxentid igen!

Ha en riktigt skön lördag och söndag!

12 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej Lotta!

Åh vad kul det var att se sovrummets förändring! Jag tycker ni fått det jättefint! Sänggaveln blev ju kanonbra!!!

Blev lite småkär i din fina ärvda byrå! Jag är ju helt besatt av byråer har jag kommit fram till. jag har flera stycken stående i garaget...maken vill sälja dem men jag vägrar:)

Låter mysigt med vuxentid. Här har vi ALDRIG vuxentid längre. Svårt att få barnvakt...*suck*

Ha en fortsatt bra helg
Kram Annica

Living by Milla sa...

Ert sovrum är som en dröm, väldigt vackert och rofyllt. En toppenbra idé att med sänggaveln, den kanske jag tar rätt av;) Vi har ingen sänggavel och det ser lite trist ut.
Hyllorna tycker jag är fina som de är.

Ha en mysig lördagskväll!
kram Camilla

S o F sa...

Det blev ju väldigt väldigt fint, tycker jag. (men det såg mysigt ut tidigare också)

Men det ljusa gör ju att rummet liksom får en fräschör.

Förstår om ni är nöjda. Bra jobbat!

Ha de´.

karofina sa...

shit vad fint!! så hemtrevligt! gillade verkligen din sommarklänning, den var helt underbar! himla trevligt det är att hänga fram fina kläder...

då får ni hade så skönt i mån, jag älskar vuxenkvällar, man blir som nykär på nytt!
grattis till peter! han är ju bara barnet än! :)

kram!

Ullis/Leva på landet sa...

Det blev jättefint i sovrummet. Gilar byrån väldigt mycket, kul med ärvda saker som man vet var de kommer från. De flesta av våra gamla ärvda saker har inte heller blivit målade. Vuxentid blir det inte så ofta här, fast nu är barnen så stora så vi behöver inte barnvakt, men nu kommre man sig inte för liksom. Går av gammal vana.

Ha en riktigt skön helg!
Kram Ullis

Nettan sa...

Så " fel " det kan bli med Googleöversättningar, men man får sig ett gott skratt =0).

Så mysigt & fint du gjort det i sovrummet, härligt med ljusslingan runt sängen.

Din ärvda byraå fr. Mormor är ljuvlig, tycker du ska behålla den som den är ;0).

Ha en mysig kväll på bion & tu man hand...
Kram, Nettan

Anonym sa...

Härligt sovrum blev det lottsan min! Å fin kaka å otroligt kul finsk text! Skall bli så kul att få barnvakta er lillan imorgon, så kan ni roa er ordentligt ;) Puussss från Åbo systern!

Levindas Värld sa...

Hihi, ja det där översättningsverktyget kan faktiskt få en att skratta rejält emellanåt, men i det stora hela en väldigt bra grej då den ju faktiskt översätter det på ett mestadels begripligt sätt vilket är helt fantastiskt bara det :)

Åh vilket fint sovrum du har, jag måste rota fram en ljusslinga jag med, det är såå fint!

Kram

Sunells sa...

Först vill jag tacka för utmärkelsen jag fått av dig:)... har inte hunnit kika runt i bloggvärlden nu på ett tag.

Haha, vilken rolig översättning, inte var det mycket rätt;)

Så fint sovrum, härlig stämning. Ljusslingav var ju så vacker!

Ha en skön söndag!
Kram Katariina

Södralycke sa...

Wow vad fint det blev! Gillar verkligen sängaveln, och vilken kul ide med ljusslingan. Ser jättemysigt ut :)

Hoppas du får en bra vecka! Kram Johanna

Vackrare vardag sa...

Så otroligt fint det ser ut! Så varmt och mysigt! Är lite nyfiken på hur ni gjort sänggaveln. Har också tänkt göra en, men jag vet inte riktigt hur...

Anonym sa...

Vilken bra idé med belysningen runt sängen. Jag försöker komma på något liknande smart men har inte fått till det riktigt än.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...