31 maj 2011

Barnrummet klart!

Det blev inga renoveringsbilder den här gången, för nu vågar jag nästan säga att det är färdigt! Klart att man kan lägga till och ändra lite ännu, men själva renoveringen är iallafall avslutad! Så här såg det ut för några veckor sedan..

Och så här blev det! Den fina stjärntapeten från Boråstapeter räckte precis. Eller inte egentligen.. Det fanns typ 10 kvadratcentimeter för lite.. Så vi fick skarva i ett hörn.. Men det syns nog inte. Två rullar räckte till den här väggen.

IMG_1647

Bilmattan passar nu inte riktigt in i färgen, men den har varit en sån hit så jag försöker att inte tänka på det :-) Både den röda pallen och dockvagnen har jag lekt med som liten :-) Gardinerna med sjörövare hittade jag på en loppis. Vimpelsnöre i blått och beige som jag gjort för en tid sen.

IMG_1649

Köket fick flytta vägg och är lika populärt fortfarande. Ganska mycket tillbehör har kommit till sen Max fick köket i 2-års present, vilket brukar resultera i ett kökskaos för det mesta.. En kran fattas fortfarande.. Men det går nog bra att diska ändå :-)

IMG_1650

Bredvid köket står det två Hensvik hyllor som rymmer leksaker, pussel och böcker. Här finns bl.a. sjörövarbåten, klossar, bilar och lego. De runda lådorna med röda bilar är från Etola.

IMG_1660

På hyllan några gamla fina saker och minnen . En ikon och ett M såklart. Pinocchiodockan i trä köpte vi från Rom.

IMG_1653

Då man kommer in i rummet är det första man ser denna knoppbräda där det hänger några fina saker. En trumma från Lisbeth Dahl som jag köpte på tivoli i Köpenhamn. Dessvärre gick den sönder på ena sidan vid första användningen.. Här hänger också Max första Pippitröja som mormor stickat, ett par gamla barnskor från loppis och en skyddsängel från Hemtex. Själva hängaren köpte jag för två år sen i Vasa då jag var där på kurs. Från Hantverket, Kårkulla samkommuns dagverksamhet i Vasa. Den har väntat på sin plats i två år.. Tavlorna är gjorda av kort som moster Maria skaffat från Astrid Lindgrens värld. “Bondgården”, “Kon” och “Mejeriet”. I barnhöjd för att kunna beskådas också av kortare människor.

IMG_1658

På andra sidan av fönstret står det stora bruna klädskåpet. Ett skåp som jag i flera år tänkt måla, men varje gång jag ser det på bild så tycker jag att det är ganska fint så här.. Men det skulle ju nog se lite mindre ut om det var vitt.. I hörnet där stolarna och bordet (alla från loppis) står, kommer lillebrors säng att flytta in så småningom. Han kommer nog att bo i vårt rum åtminstone så länge han äter om nätterna.. Har planerat att måla bordet vitt, svart eller blått och måla en liten bilbana på det. Får se..

IMG_1659

Ett skötbord/påklädningsbord får ändå stå färdigt i barnrummet. Skötbordsdelen kom på plats igår igen efter nästan tre år.. Bebiskläderna ligger och väntar i byrån. På byrån en tavla på en fjäril som Max har gjort. En texttavla står där också med ord som beskriver Max. Och en Tildanalle som jag har sytt. Ett vimpelsnöre hänger här också. Vi använde nog inte skötbordet så jätte mycket till blöjbyten med Max. Så får se om det blir av nu.. Men kan ju vara bra att ha en bra plats för påklädning iallafall!

Det var en  rundvandring i barnrummet! Är riktigt nöjd! Även om jag tappar mina nerver då jag försöker göra fint och ta foton, då det finns en liten Max som river ut saker efter hand.. Men så är det!

Idag var vi till rådgivningen och allt var bra! Järn får jag fortsätta käka, men lillebror är rätt svängd så nu är det bara att vänta!

Idag har det ju varit helt underbart väder! Vi har fått lite uppstädat i trädgårdslandet och imorgon ska vi odla lite. Eller jag har inte gjort så mycket.. sitter mest bredvid och pustar och delegerar.. Men kanske jag orkar peta ner några frön i jorden imorgon! Nu ska jag ut och hålla Peter sällskap! Det blir grillat idag såklart!

Ha det skönt i solen!

Kram, Lotta

Ännu en par dagar kvar av inspiration M tävlingen!

Och rean på facebook avslutas då vi övergår till juni!

8 kommentarer:

Sanna sa...

Åh vilket underbart barnrum!!!Jättefint!Vilken fin tapet och alla andra fina detajer. Vi skall också renovera lite i sonens rum på sommaren. Få se hur det blir. Kan man ännu beställa vimplar av dig? Skulle vilja en vimpel i sonens rum sedan då det är klart.
/S

alegni sa...

vilket drömrum för en liten pilt (eller två)!
den där köksdelen är verkligen to die for. den hade jag älskat om jag haft en sådan när jag var liten.
allt gott & kram

Gardenhouse sa...

Så fint rummet blev!
Kul att ha kvar så fina saker sedan man själv var liten.
Håller med dig, klädskåpet är vackert som det är!

Kram Sussi

Så Vitt Jag Vet sa...

Vad fint du fixat till det i barnrummet... Ljuvlig kokhörna... Går han i far sins fotspår ?
Ha det så bra!
Kraam
Sanne

Frida sa...

Vilket fint rum, underbart! Kul att se hur det blev.
Kram Frida

Galleri MochB sa...

Så fint det blev! Här kommer nog båda barnen så småningom att trivas tillsammans :O)
Kram Mia

En vacker vardag sa...

Oj vad fint det är! Många bekanta element :-) Här är köket och köksgrejerna (som ibland fungerar som butiks(cafe- eller restaurangrekvisita) i flitig användning. En likadan matta har vi också och den trafikeras varje dag.

Vilken fin mage du har! Spännande tider nu.

Ha det gott!

StrandviksVillan sa...

Så fint och prydligt! Fast visst, jag vet att det inte brukar hålla i sig så länge ;)
Många mysiga detaljer!

Sköt om dig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...